Hírek a járványügyi bizottság mai ülése után: teljes határzár és kötelező FFP2-es maszkviselés jöhet, az SMS-es ötletből viszont nem lesz semmi

Hírek a járványügyi bizottság mai ülése után: teljes határzár és kötelező FFP2-es maszkviselés jöhet, az SMS-es ötletből viszont nem lesz semmi

Szállingóznak az első politikusi nyilatkozatok a járványügyi bizottság és a kormánytagok mai egyeztetése után. Mint ahogy azt korábban megírtuk, az óvodák és az iskolák alsó tagozatai szinte biztosan nyitnak a jövő héten, de akad még itt érdekes információ.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes asszony sajtótájékoztatója például különösen érdekesre sikerült. Rengeteg információt lehetett kihámozni belőle, amelyek ugyan még nem jelentenek végleges döntést (azokat csak holnap jelentik be), de a lényeg már kihámozható belőlük.

1. Szinte biztosan nem állnak le a cégek, mehetünk munkába továbbra is!

A hét elején Marek Krajčí beszélt arról, szeretnék elkerülni ezt a drasztikus lépést, de, ha más eszköz nem adódik, nem zárja ki azt. Remišová ma arról beszélt, rettenetes gazdasági következményei miatt erre a lépésre nem kerülhet sor. Kötelező munkahelyi tesztelést fontolgatnak.

2. A miniszterelnök-helyettes asszony megerősítette, jövő héten nyitnak az iskolák. Mindenhol!

Remišová a középiskolásokat is emlegette, de kijelentette, az alsó tagozat jelenleg a prioritás.

A járványügyi szakemberek javaslata alapján átalakítanák és folyamatosan felülvizsgálnak a COVID-automata rendelkezéseit.

Hírdetés

A koalíciós tanácson egyeznek majd meg a továbbiakról, ma este hattól tartják meg a kormányülést. A fekete fázis előírásait is átalakítják, hogy ne kelljen bezárni a vállalatokat. Ilyen rendelkezés egyáltalán nem is lesz!

Érdekes apróság, de újságírói kérdések hatására maga Remišová is belekeveredett a COVID-automata rendelkezéseibe, a sajtó képviselői segítették ki.

3. Teljes határzár jöhet és kötelezővé tehetik az FFP2-es maszkok használatát!

Erről ma dönt a kormány, a bejelentést szerdára ígérik! A Za ľudí azt javasolja, amennyiben beigazolódik a brit mutáció nagyobb aránya,

tegyék kötelezővé az FFP2-es maszkok beltéri viselését.

4. Nem lesz SMS-es rendszer.

Egész egyszerűen nem megvalósítható.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »