HÍREK 75.

HÍREK 75.

„A tehénfingról vitáztak az Európai Parlamentben

A szennyező gázok kibocsátásánál kerültek a szarvasmarhák testi funkciói az EP homlokterébe.

A mezőgazdaság sem lehet kivétel az uniós gázkibocsátás korlátozásánál, döntöttek az Európai Parlament képviselői a múlt heti plenáris ülésükön. Hat anyag, így többek között a metán és az ammónia levegőben juttatott mennyiségének szabtak plafont 2030-ig – előbbi 40 százalékáért, utóbbi szinte teljes egészéért az agrárium felel.

Az utolsó pillanatban a francia Eric Andrieu módosítóját is elfogadták, ami kivételt tesz az „enterális”, vagyis a belekben képződő metánnal. Ez az állatok – főleg a szarvasmarhák – emésztésekor szabadul fel. A tehénfingra tehát végülis nem vonatkozik a bevezetésre váró korlátozás.

Ennek a háznak nem áll hatalmában, hogy megakadályozza a teheneket a szellentésben és a böfögésben 

– mutatott rá éles szemmel a képviselő. Ki röhögve, ki fejcsóválva fogadta megjegyzését az ülésteremben az EUobserver szerint.

A gázok körül komoly harc ment. Karmenu Vella európai uniós biztos mindenkit azzal nyugtatott, hogy a szabályozás miatt egyetlen állatot sem kell bezárva tartani, mint ahogy azt többen állították, és az állatállományt sem kell csökkenteni. Seb Dance brit baloldali képviselő szerint az emberiség legyőzött már járványokat, meghosszabította a saját élettartamát és a Holdra is elutazott, úgyhogy ezt is megoldja majd valahogy.

Az ügyben még a társdöntéshozó Tanáccsal, a tagállami kormányokat Brüsszelben képviselő szervvel is zöld ágra kell vergődni.” (Index)

Hírdetés

Ezt a hírt keretezzék be, és tegyék el a levendulával illatosított szekrénybe, a ropogósra vasalt ágyneműk alá.

Mert ez a hír a mi hírünk, ez végre tényleg rólunk szól. És ha majd vége lesz az Európai Uniónak, ami gyönyörű álomnak indult, és egy nagy határ tehénszar lett belőle (hogy stílszerűek maradjunk), mint mindenből, amivel az ember elég ideig bíbelődik. (Lásd még: Homousion vagy homoiusion!)

Igen, ez a mi hírünk, ebben a hírben benne vagyunk teljes mértékben és tökéletesen, benne van a homo sapiens, mint faj, minden attribútumával.

Ez a hír nietzschei magasságokba emeli a kreténséget, és szédítő perspektívát ad neki. Mert lám, nem az energiafogyasztásunkkal van a baj, nem a teljes mértéktelenséggel, ostoba pazarlással, a sivatagba emelt sí- és hógolyózó pályákkal, a negyven fokban 18 fokosra hűtött házakkal, az autókkal, a városokkal, az egész életünkkel, nem azzal van a baj, hogy a földön ma egyetlen káros özönfaj él, méghozzá az ember, nem.

Ma azzal van a baj, hogy a tehén sokat fingik.

Ideje van, hogy az emberiség kipusztuljon. Ránk férne. Már túl sok ideje rontjuk itt a levegőt. Átvitt és szó szoros értelemben egyaránt. Biztos nem véletlen, hogy az egyik kedvenc tévéműsorom azt taglalja, hogy mi történik majd a bolygóval az emberiség kihalása után. Nem látták még? Egy sztentori hang elmondja ezt a mondatot: „Ezer évvel az emberiség után” , és akkor jól megcsinált animációban látjuk, ahogy metropoliszaink elenyésznek, és a természet visszaveszi jussát felettünk.

Jó az a sorozat.

Mostantól azt is hozzá képzelem, ahogy tehénfing száll a lapály felett.

És az Európai Parlament romba dőlt, folyondárral benőtt egykori épületében békésen kérődznek a marhák.

Éppen, mint most. Csak annak lesz valami értelme… 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »