HÍREK 73.

Német sajtó: Orbán kijelentése „kilépési nyilatkozat” az EU-ból 

A Die Welt szerint Orbán Viktor brüsszeli kijelentése a válságról rendezett tanácskozáson, miszerint ő csak megfigyelő, olyasmi volt, mint egy „kilépési nyilatkozat az EU-ból”. A Frankfurter Allgemeine Zeitung pedig arról ír: a szerző szerint a magyar kormány által használt „Soros-zsidók-pénzügyi érdekek-Amerika asszociációs láncolat a szélsőjobboldali repertoárba tartozik”.

Németországban a Die Welt című konzervatív lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a liberális Süddeutsche Zeitung az európai migrációs válsággal kapcsolatban foglalkozott a magyar kormánnyal.

A Die Welt Európa hatalmas feladata címmel közölt terjedelmes kommentárt, amelyben a szerző, Thomas Schmid kifejtette, hogy a „menekültkérdéssel mélyen bekúszik Európába egy probléma, amely a – még meg sem oldott – pénzügyi válsággal szemben nem pacifikálható hagyományos eszközökkel”. Szerinte a harmincéves háborút lezáró 1648-as vesztfáliai békéhez és az 1815-ös bécsi kongresszushoz hasonlóan ismét egy nagy nemzetközi kongresszust kell rendezni „preventív” módon, mielőtt a válság a teljes kimerültségbe taszítja a kontinenst.

Hozzátette: az EU-t fenyegeti egyebek mellett a keleti-nyugati megosztottság, ennek a veszélynek a súlyosságát mutatja Orbán Viktor legutóbbi brüsszeli kijelentése a válságról rendezett tanácskozáson felvett megfigyelői szerepről. Ez a kijelentés olyasmi volt, mint egy „kilépési nyilatkozat az EU-ból”, de mindenképp egy „erős jelzés” arról, hogy Orbán számára a nemzet abszolút elsőbbséget élvez az EU-val szemben, és azt jelenti, hogy a magyar kormányfő „felmondta a közösséget” Európával.

A FAZ Ki nem mondott asszociációk címmel közölte Stephan Löwenstein írását, aki kiemelte, hogy a magyar kormány „a menekültválságban már nemcsak a migránsok gazdasági motivációit látja, hanem mindenféle összeesküvés-elméleteket is táplál”.

Egyebek között megjegyezte, hogy a „Soros-zsidók-pénzügyi érdekek-Amerika asszociációs láncolat a szélsőjobboldali repertoárba tartozik”. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezt így, ebben a formában sem Orbán Viktor, sem Szijjártó Péter nem mondta ki. 

A Süddeutsche Zeitung Gátlástalan címmel közölte Cathrin Kahlweit kommentárját, amelyben a szerző egyebek mellett kifejtette, hogy a magyar miniszterelnök egy „nyíltan antiszemita elemet fűzött hozzá összeesküvés-elméleteihez” Soros György „(zsidó) pénzügyi befektető” elleni támadásával. A szerző hozzátette, hogy az Európai Néppárt nem tűrheti meg köreiben Orbán Viktort, mert „most már tényleg a közös értékekről van szó”.” 

Nagyon nehéz lesz a fentiekhez viszonylag illedelmes kommentárt fűzni. Nem is vagyok biztos benne, hogy sikerülni fog. Abban pedig még kevésbé vagyok biztos, akarom-e, hogy sikerüljön.

Mert íme, itt olvashatják a német sajtóban a legnyilvánvalóbb, legocsmányabb, legelviselhetetlenebb hazugságot. És azt is tudjuk pontosan, hogy ez a szokásos és természetes üzemmód része arrafelé. És mindenfelé.

Soros György egy gazember. Nagyjából ennyit érdemes megjegyezni róla. De a biztonság kedvéért idézzünk néhány megállapítást a Wikipédia róla szóló szócikkéből:

„Soros azzal vált híressé, hogy 1992-ben az úgynevezett „fekete szerdán” masszív spekulációval kiütötte az angol fontot az akkori európai átváltási mechanizmusból. (…)

1988-ban Franciaországban, 1992-ben Angliában és 1993-banNémetországban hajtott végre nagy feltűnést keltő pénzügyi spekulációs műveleteket. (…)

1996. október 1-jén Olaszországban, Horvátországban és az Egyesült Államokban nemzeti szintű vizsgálatot kezdeményeztek Soros György ellen. Soros György nemkívánatos személy volt, Sir Henry Kissingerhez lehetne hasonlítani. Soros György ellen a LaRouche mozgalom egy indítvánnyal intézett támadást, miután Soros György több százmilliós jövedelmet kasszírozott be az olasz leértékelés folytán. Az olasz líra értékvesztése 1992-ben kezdődött, miután Soros György képviselői találkoztak II. Erzsébet angol királynő Britannia nevű jachtján, ahol őfelsége és az összegyűltek egy Olaszország gazdasági és politika intézményrendszere ellen irányuló csapást vitattak meg.

1996. december 7-én Franjo Tuđman, a Horvát Köztársaság elnöke és a kormányon lévő Horvát Demokratikus Unió (HDZ) beszédet intézett Zágrábban pártjának irányítói ellen. Hevesen támadta Soros szervezeteit.

2000-es évek

Orosz és nyugati elemzők szerint a 2003-as grúz rózsás forradalom sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető, bár szerinte ezek a vélemények messzemenőkig túlzóak.

Az Egyesült Államok belpolitikájának alakításában is tevékenyen részt vett a 2004-es elnökválasztás során, a George W. Bush megbuktatására tett erőfeszítések nagy összegű támogatásával.

A 2006. évi ukrán narancsos forradalom sikeres támogatásával elérte Ukrajna politikai irányultságának megváltozását. Fehéroroszországban az ellenzéki erők támogatása miatt persona non gratának nyilvánították.

Az amerikai jelzáloghitel-válságot a második világháború előtti nagy gazdasági világválsághoz hasonlította.  Ennek ellenére, bár Soros vetélytársai óriási összegeket veszítettek a válságon, Soros György tovább gyarapította vagyonát.

2008. október 9-én a Soros Fund Management állt az OTP Bank megtámadása mögött. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot rótt ki rá. Ezen a napon belül az OTP részvényei 22%-ot estek egy a kereskedés végén érkezett order következtében.[9] Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket.”

Hírdetés

A Wikipédiából hiányzik az a tény, hogy számos ázsiai országból is ki van tiltva ez a disznó. Aki a minap azzal az ötlettel áéllt elő, hogy Európa évente egymillió bevándorlót köteles befogadni, és a bevándorlóknak FEJENKÉNT 4,5 millió forintnak megfelelő összeget kell adni, hogy „segítsük” beilleszkedésüket és új életüket. Azok az országok, amelyeknek nincs erre pénzük, vegyenek fel hitelt, és abból finanszírozzák a migránsoknak nyújtandó milliókat.

Persze, mindjárt felmerül a kérdés, ki a here az a Soros György? Miért kell egyáltalán foglalkozni a „javaslataival”?

Önmagában semmi okunk foglalkozni vele. De Soros olyan gazdag, hogy bármit képes finanszírozni, és éppen ezért veszélyes.

Nos, a magyar miniszterelnök erről beszélt, és ebben az összefüggésben emlegette Soros Györgyöt.

És mit tesz erre a német sajtó?

Azonnal megtalálja az „antiszemita” vonalat. Mert hát, Soros György zsidó. És ettől a pillanattól kezdve elkészül a szokásos recept:

1.: Valaki bírálni merészelt egy bírálhatatlant.

2.: A bírálhatatlan zsidó.

3.: Azért bírálják, mert zsidó.

4.: Aki bírálja, az antiszemita.

Ennyi az egész. És ez az ennyi már évtizedek óta működik.

Orbán és a magyar kormány egyetlen tagja sem ejtette ki a száján a zsidó szót. De erre nincs is szükség ahhoz, hogy antiszemitának titulálják őket aljas, szemét gazemberek, akiket egyszer s mindenkorra el kellene tiltani nem csak az újságírástól, hanem az emberi közösségektől is.

Stephan Löwenstein

Cathrin Kahlweit

Thomas Schmid

Ti hárman becstelen gazemberek vagytok. Sem lelketek, sem eszetek, sem képességetek nincsen, csak ahhoz értetek, hogy megrendelésre bemocskoljatok bárkit és bármit, az antiszemitizmus furkósbotját lóbálva a fejetek felett.

Rólatok szól Ulfkotte könyve. Rólatok szól a mögöttünk hagyott néhány évtized, rólatok szól Németország lelkének eladása, rólatok szól ez az egész beteg világ.

És ha tudni akarjátok, ti, meg a hozzátok hasonló rohadékok ártanak a legtöbbet a zsidóknak.  Úgyhogy csak a ti kedvetekért szögezzük le: Sorossal nem az a baj, hogy zsidó, hanem az, hogy gazember. Eddig tudtok követni? Helyes. Akkor a végére egy vicc, szintén csak nektek, hogy magatokra ismerjetek:

Kohn elhatározza, hogy meglátogatja régi barátját Grünt Párizsban. Vonattal utazik, és a sors úgy hozza, hogy egy gojjal kerül össze a hálókocsiban. A goj fekszik felül, Kohn alul. Mikor elhelyezkednek, Kohn leszól:

-Elnézést uram, megtenné, hogy feladja a szemüvegemet?

-Természetesen, tessék parancsolni…

Két perc múlva ismét leszól kohn:

-Bocsásson meg uram, nagyon szégyellem, de a könyvemet is lent felejtettem, megtenné, hogy feladja?

-Uram, ez csak természetes, parancsoljon!

Két perc múlva Kohn:

-Uram, elnézést, de ott van a sarokban a büdös zoknim, megtenné, hogy kiviszi és kilögyböli egy kicsit?

-De uram,már ne is haragudjon, de mindennek van határa!

Másnap befut a vonat Párizsba, Grün várja Kohnt, és kérdezi tőle:

-Drága barátom! De jó, hogy itt vagy! Hogy utaztál?

-Ne is mondd kérlek… Egész úton össze voltam zárva egy antiszemitával…

Ez rólatok szól. A kurva anyátokat.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »