HÍREK 182.

„Anders Breivik perel az emberi jogai megsértése miatt

A 2012-ben 77 ember meggyilkolása miatt a maximálisan kiszabható 21 év börtönre ítélt Anders Breivik januárban perelte be a norvég államot, mert szerinte embertelen bánásmódban részesül.

A zavaros, szélsőjobboldali ideológiát követő férfi, aki a megbánás jeleit eddig nem mutatta, és az ítéletét mosolyogva fogadta, ma áll először bíróság elé az ügyben, amiben azt kell bizonyítania, hogy megsértették az emberi jogait.

Egyébként 3 szobás cellája van, és még az egyetemi tanulmányait is végezheti, de szerinte az, hogy elzárva tartják a többiektől, embertelen bánásmódnak minősül, ami miatt korábban már éhségsztrájkkal is fenyegetőzött.

A férfi, aki 2011-ben Oslóban egy autóba rejtett bombával 8 embert ölt meg, majd egy közeli szigeten a szociáldemokrata párt ifjúsági szervezetének táboránál mészárolt, azt állítja, hogy az emberi jogok európai egyezményének két záradékát is megsértette a norvég állam.

Az egyik az, hogy tartsák tiszteletben a „magánélethez és a családi élethez való jogot”, illetve a „levelezést”, a másik pedig az, hogy tilos „embertelen vagy megalázó bánásmódban vagy büntetésben” részesíteni.

Az ügyvédje szerint Breivik nagyon stresszes állapotban van az elszigeteltség miatt, még az Oslói Egyetemen végzett politikatudományi tanulmányaival is felhagyott.

Hírdetés

A hatóságok azt állítják, azért cenzúrázzák a férfi levelezését, mert folyamatosan egy „szélsőséges hálózat” felállításával próbálkozott.

A tárgyalás pénteken érhet véget.

Breiviket 2013-ban szállították át az Ila börtönből az Oslo közelében lévő Skienbe, miután levélben panaszkodott, hogy a celláját szegényesen rendezték be, és nem volt jó a kilátás a cellából. Az is bántotta, hogy a kávéját hidegen kapta, nem volt elég vaj a kenyérhez, és nem kaphatott hidratáló krémeket.” (444.hu) 

Rögzítsük az utókor kedvéért: Egy 77-szeres gyilkosról beszélünk. Akit 21 év múlva ki fognak engedni a börtönből, és aki hisztikézik, mert nem kap hidratáló krémeket.

És a norvégok erre büszkék. A norvégok – és szerte a világban minden beteg liberális – meg van róla győződve, hogy így szép a világ, és az emberi jogok tiszteletben tartása azt jelenti egyebek mellett, hogy egy 77-szeres gyilkos maximum 21 évet kaphat, és azt három szobás apartmanban kell letöltenie, egyetemre kell járnia, és hidratáló krémekkel kell kenegetni az arcát, nehogy valahogy kicserepesedjen.

Ez a világ ezért van halálra ítélve. A 77-szeres gyilkos helyett.

És azt is rögzítsük az utókor kedvéért, hogy van megoldás. Lenne. Esetünkben az, hogy a 77-szeres gyilkost nyomorékká kellene verni a három szobás apartmanjában, aztán nagyon közelről, ponyvaregényes kéztartással arcba kéne lőni egy nagyobb kaliberű fegyverrel. A jelentésbe pedig annyit kéne beleírni, hogy „megtámadta az őrszemélyzetet”. 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »