HÍREK 176.

HÍREK 176.

Nem adott vízumot az Egyesült Államok Tóásó Elődnek, aki az Amerika-közi Emberi Jogi Bíróságon indított kártérítési pert Bolívia ellen – írja a Magyar Nemzet. A Tóásó testvérek személyesen tanúskodtak volna a bíróságon, és bizonyítékokat adtak volna át, de a férfi testvérének vízumát is visszavonták fél nappal az utazás előtt.

A bolíviai terrorista per sértettjei által benyújtott keresetet március elsején befogadta az Amerika-közi Emberi Jogi Bíróság, de Tóásó Előd, aki hat év bolíviai fogság után tavaly tért haza, nem kapta meg az amerikai vízumot, így nem utazhat Washingtonba. Tóásó azt az értesítést kapta többször is, hogy „a vízumkérelmén még dolgoznak”.

Ügye több mint hat éve kezdődött: 2009 áprilisában kommandósok egy szállodában rajtaütöttek egy csoporton, akiket azzal vádolták, hogy Evo Morales elnök meggyilkolására készültek. Az akcióban meghalt Rózsa-Flores Eduardo, Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. Tóásó Elődöt és Mario Tadicot letartóztatták, vizsgálati fogságban tartották. Tadic és Tóásó végül vádalkut kötöttek a bolíviai hatóságokkal, és tavaly szabadultak.

A sértettek évekkel ezelőtt kezdeményeztek pert a latin-amerikai ország ellen az Amerika-közi Emberi Jogi Bíróságon, ahol a lap szerint most, hogy az ügyet befogadták, az eljárás szerint Bolíviának három hónapja van arra, hogy békés úton megegyezzen a sértettekkel, vagy eddig be nem mutatott bizonyítékokkal álljon elő, ellenkező esetben a bíróság dönt a kártérítés mértékéről.” (Index) 

Na, és akkor most mit kell gondolni?

Adott egy igazi justizmord, elköveti Bolívia, elszenvedői meghalnak, illetve hosszú éveket töltenek rettenetes bolíviai börtönökben. Az elszenvedők egyike Tóásó Előd, aki pert indít a szörnyállam ellen, hogy legalább hivatalosan is elismerjék, szenvedése, meghurcolása, szabadságának elvétele, társainak meggyilkolása aljas és igazságtalan és embertelen tett volt, amelyet Bolívia követett el.

Hírdetés

A pert az Egyesült Államok illetékes bírósága befogadja.

Majd az Egyesült Államok nem ad vízumot Tóásó Elődnek, hogy részt vehessen saját perének tárgyalásán.

Ugyan vajon miért nem kaphat amerikai vízumot Tóásó Előd?

Csak.

Mert az Amerikai Egyesült Államok ilyen hely. Olyan hely, ahol akkor sem biztos, hogy beengednek, ha van érvényes vízumod. Ahol a határon egy üveg klocniban ül az immigration officer, és ha nem tetszik neki a képed, akkor egyszerűen nem enged belépni az országba, ha van vízumod, ha nincs. Ugyanez az Egyesült Államok pedig időről-időre ideböffent valamit eszement lózungot arról, hogy miképpen kell csinálni a demokráciát, meg mit is jelentenek az emberi jogok.

Tóásó Elődnek meg nem ad vízumot.

Becstelen szarjankók vagytok ti ott, halljátok-e? Soha nem hittem volna, hogy egyszer még az oroszoknak fogok szurkolni, az Egyesült Államokról pedig pontosan ugyanazt fogom gondolni, amit gondoltam annak idején a Szovjetunióról.

Eljött ez az idő is.

Legyetek ezért átkozottak!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »