HÍREK 145.

HÍREK 145.

„Migrációt kritizált, jött érte a rendőrség

A holland rendőrség szisztematikusan felkeres minden a közösségi oldalakra a migránsválsággal kapcsolatban kritikus posztot író polgárt, hogy megkérje őket, hagyjanak fel ezzel a tevékenységgel, írja egy holland portál.

„Túl sokat posztol a Twitterre” – indokolta az NRC holland hírportál a Válasz.hu általszemlézett tudósítása szerint a holland rendőrség, miért érdeklődik a 28 éves, Sliedrecht városában élő Mark Jongeneel iránt. A rendőrök szerint Jongeneel posztjai lázító hangvételűek, miközben csak nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a város 250 menedékkérőt akar befogadni. „Micsoda rossz ötlet!” – áll a bejegyzésben. A 28 éves férfit az anyja hívta fel, hogy két rendőr állított be hozzá a lakásba a fiát keresve. Mivel nem volt ott, ezért végül a férfi munkahelyén kérték meg, hogy kevésbé legyen lázító hangvételű.

A Válasz.hu által idézett holland források szerint Jongeneel esete nem egyedi, más városokban is végiglátogatta a rendőrség a migránsválság kezelésével kritikus felhasználókat. Az NRC hírportálnak a holland rendőrség elismerte: tíz hírszerző, digitális detektívnek nevezett csoportjuk van, amelyek valós időben követik a nagyobb közösségi oldalak, mint a Twitter és a Facebook forgalmát.” (Mandiner) 

Azért ez a hír egy kicsit erős így reggelire… De semmi gond, emberek! Hiszen ez a demokrácia. Sőt! Hogy el ne felejtsük! Ez a liberális demokrácia! Szólás- és véleményszabadsággal, szabad sajtóval, lelkiismereti- és vallásszabadsággal, minden finomsággal.

Ez a Nyugat, csupa-csupa nagybetűvel.

Ez az a hely, ahová például Magyarország (és most már Lengyelország) nem való. Mert nálunk mindezek a szabadságok hiányoznak. Se sajtó, se vallás, se vélemény, se semmilyen szabadság. Csak a diktatúra.

Hírdetés

Hogy első ránézésre itt valami ellentmondás feszül?

Na látják, ebből is látszik, hogy önök még nem érettek meg az igazi demokráciára!

Hiszen az igazi demokráciát éppen az különbözteti meg a miféle demokráciáktól, hogy ott a rendőrség odafigyel az állampolgárokra. Például, ha az állampolgárnak nem tetszik a bevándorlás, és ezt le is meri írni, akkor időben felkeresi a rendőrség, és figyelmezteti, nehogy elfajuljanak a dolgok, és az állampolgár még egyszer megírja, mi nem tetszik neki.

Nálunk az ilyesmi elképzelhetetlen.

Mert például a minap –ahogy meg is írtam- a 444 egyik remek cikkét úgy kommentálta egy derék állampolgár, hogy a neki hiányzik egy kis robbanószer az alól az asztal alól, amely körül a miniszterelnök, néhány miniszter meg egy amerikai cég képviselői ülnek.

Na most képzeljük el, mi történt volna, ha a TEK felkereste volna ezt az állampolgárt, hogy figyelmeztessék, ne legyen már ennyire „lázító hangvételű”.

Na ugye! Már bevonult volna hozzánk az ENSZ.

Ebből is látszik, hogy mi még nem vagyunk érett demokrácia.

(u.i.: Olyan jó lenne, ha Bolgár Gyuri szemlézné ezt a kis hírt a rádiójában, vagy elemezgetné a 168 órában. De sajnos nem fogja. Mert bátor a Bolgár, csak nem vakmerő…)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »