HÍREK 135.

HÍREK 135.

Katonákat mozgósít és kerítést épít Ausztria

Ötszáz katonát vezényel a határra Ausztria. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint nemzeti szintű lépéseket kell tenni a menekültügyben, ezért kerítést is építenek.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint az Európai Unió nem képes gyors hatékonysággal kezelni a menekültválságot, ezért a tagállamoknak kénytelenek nemzeti szintű lépéseket tenni az ügyben. Ausztria például szerdától határirányítási rendszert léptet életbe. Magyarul katonákat mozgósít és kerítést épít. Ötszáz katonát vezényelnek a spielfeldi határátkelő térségébe. Ez lesz az egyetlen olyan ausztriai határpont, amelyen migránsok haladhatnak át. Itt 3,7 kilométer hosszú kerítés is épül.” (Euronews Ausztria szigorít, megerősíti határőrizetét, Mandiner) 

Ma 2016. január 19-ét írunk. Jegyezzük fel ezt a dátumot. S ha feljegyeztük, akkor ugorjunk vissza az időben, na nem sokat, nem is ugrás ez, csak afféle tyúklépés… Nem ér el, csak 2015. szeptember 1-ig. Azon a napon ezt mondta az osztrák kancellár:

Hírdetés

„A határkerítések, mint amilyeneket a magyar kormány épített, nem fogják megelőzni az embercsempészetet, vagy megoldani a menekültügyi válságot, mondta Werner Faymann osztrák kancellár az ORF-nek.

A local.at beszámolója szerint Faymann arról beszélt, hogy ez a hozzáállása nem a jó megoldás. Szerinte a lényeg az EU külső határainak védelme, és megszüntetni azokat az okokat, amik miatt a menekültek elhagyják otthonaikat. „Senki sem akarja, hogy mindenki kerítéseket emeljen. Ez nem érne célt az embercsempészek ellen, lerombolná Schengent és tönkretenné a közös EU-nkat” – mondta. „Tudjuk, hogy az embercsempészeknek megvannak a lehetőségeik, hogy kikerüljék a kerítést. Ezért csak egy politikai megoldás lehetséges” – tette hozzá.”

Majd nem sokkal ezután, talán szeptember 11-én még arról is értekezett, hogy a kerítésről neki a legsötétebb náci idők jutnak eszébe.

Szegény legsötétebb náci idők… Előmásztak a félhomályos múltból, gondolták, beveszik magukat az osztrák kancellár eszébe, és csak egy teljesen sötét, hideg, légüres teret találtak ott…

Mindenesetre, visszatérve a jelenbe, most, amikor kerítés épül az osztrák határra, és az osztrák kormány katonaságot vezényel határai megvédésére, akkor Faymann kancellárnak egyetlen teendője maradt: Ki kell állnia a Hősök terére, illetve inkább oda kell térdelnie, és minden arra járó magyarnak, aki erre igényt tart, ki kell nyalnia a seggét.

Sietek, hogy benne legyek az első tízben!


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »