HÍREK 111.

„EBEL liga – jégkorong. Vagy más is? 

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Polgári gondoláján Balog Zoltán elnök egy érdekes történetet mesélt el.

Nem oly’ régen (szeptember 20-án) a csehországi Znojmoban játszott EBEL liga

meccset Székesfehérvár jégkorongcsapata. A mérkőzést a hazaiak nyerték a papírformának megfelelően. (Ne szégyenkezzünk, csak 2:1-re, és ők vezetik a tabellát.)

Hírdetés

De nem ez az érdekes.

Hanem az, hogy a derbi végén, a cseh-szlovák- osztrák határon fekvő település csarnokában a hangosbemondó megkérte a fehérváriakat, hogy adják át a csehek és szlovákok köszönetét a magyar kormánynak és a magyar népnek a bevándorlás ellenes harcban tanúsított példaértékű hozzáállásért.

Majd percekig zúgott az arénában a Viktor! Viktor! – vastaps kíséretében.

Mondom: Znojmoban, a szlovák, osztrák határ (70 km, osztrák 10 km) menti cseh kisvárosban.” 

Mondtam már: A közös érdek összeverte a V4-eket, mint a hideg a szarvas rudlit. És ebben az összeverődésben, és az abból kialakult példás együttműködésben (lásd közös határvédelem!) benne reszket egy történelmi kiegyezés lehetősége is. S egy történelmi kiegyezéssel szebben és méltóbban nem is várhatnánk Trianon közelgő századik évfordulóját.

Ha az ellenérdekelt erők titkosszolgálatai nem tudnak bennünket összeugrasztani az errefelé mindig oly’ könnyen bevethető nemzetiségi ellentétek felszításával, akkor nagy dolgok jöhetnek. Legyünk hát ravaszak és okosak.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »