Hipochonder amerikai diplomaták: dehogy volt hangtámadás ellenük Havannában!

Hipochonder amerikai diplomaták: dehogy volt hangtámadás ellenük Havannában!

THE GUARDIAN

Tekintélyes ideggyógyászok szerint azok a „rejtélyes” betegségeket, amelyekről a Kubában állomásozó amerikai diplomaták panaszkodtak, és amelyek a két ország közötti diplomáciai szakadást okozták, nem hangtámadás, hanem „tömeghisztéria” okozta.

A „magyarázat nélküli” incidensek miatt az Egyesült Államok legtöbb diplomatáját visszavonta Havannából és kitessékelte a legtöbb kubai diplomatát Washingtonból.

A Guardiannek nyilatkozó neurológusok arra azonban felhívták a figyelmet, hogy megfelelő diagnózis nem készíthető sokkal több információ és azon 22 amerikai „áldozathoz” való hozzáférés nélkül, akik többfajta tünetet mutattak, beleértve a hallásvesztést, fejfájást, szédülést és fülcsengést.

Hírdetés

Az amerikai külügyminisztérium szerint „támadásról” volt szó, de sem az amerikai, sem a kubai vizsgálatok nem vezettek semmiféle hangfegyver létezésére, és az ideggyógyászok szerint mérlegelni kell a „funkcionális rendellenességet”, amely nem betegség, hanem az idegrendszer funkciójának problémája eredményeként keletkezett.

Mark Hallett, az amerikai Nemzeti Neurológiai Rendellenességek és Sztrókok Intézete egyik vezető szakorvosa szerint „tárgyilagosan tekintve sokkal inkább tömeghisztériával állunk szemben, mintsem bármi mással”.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »