Hiperluxus: itt sanyargatta magát Lázár János

Hiperluxus: itt sanyargatta magát Lázár János

Kiperelték a miniszter londoni hotelének nevét.

Két éjszaka, két személyre 920 ezer forintért. Mindezt Lázárnak és egy kollégájának sikerült produkálnia Londonban még 2012-ben. A Direkt36 kezdett pereskedésbe, hogy ugyan mondják már meg, hogy mi okozta a szokatlanul magas hotelszámlát, mégis hol kérnek ennyit. A Miniszterelnökség nem akarta kiadni az információt, azzal az indokkal, hogy az utazás részletei nemzetbiztonsági okokból titkosítva lettek. A bíróság szerint ugyanakkor ez a szálloda nevére nem vonatkozik. Tehát Lázárék a The Connaught hotelben hajtották álomra fejüket, a London központjában található intézmény honlapját böngészve könnyű megérteni az árakat.

Kétszázezertől a csillagos égig

Hírdetés

Ugyanakkor a „legolcsóbb” egyágyas szoba 197 ezer forintra jön ki a honlapon, de a Booking.com segítségével már 160 ezerért is foglalhatjuk. A legolcsóbb lakosztály pedig már a 290 ezerért a miénk lehet, de itt egy duplaágy van „csak”, míg a legvadabb lakosztály, aminek még ki merik írni az árát, az 2640 font, ami egymillió forint felett jár. Mindenesetre ebből is kitűnik, hogy volt mozgástere az államférfiúnknak, de mivel államtitokról van szó, így nem derül ki, hogy a holisztikus szpá, a Michelin-csillagos étterem vagy a szobaár dobta meg a költséget.

Máshol is szórták a pénzt

A portál felhívja rá a figyelmet, hogy Lázár más útjainak is utána mentek, egy 2013-as márciusi kétnapos svájci úton 469 ezre és egy 2013. júliusi, szintén kétnapos olaszországi 582 ezer forint ment el. „Ehhez hasonló nagyságú szállásköltségek még csak megközelítőleg sem szerepeltek más miniszterelnökségi vezetőknél, pedig többen közülük akkor Lázárral azonos tisztséget viseltek” – írják. Ugyanakkor utóbbi utak részletei ismertté válhattak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »