Hillary Clinton már szinte megnyerte a választást

Hillary Clinton már szinte megnyerte a választást

95 százalékos esélye van Hillary Clintonnak az elnökválasztás megnyerésére a Reuters legutóbbi felmérései szerint.

Clinton republikánus riválisának, Donald Trumpnak a népszerűségét egyre jobban megtépázzák a sorozatos molesztálási botrányok, miközben Clinton támogatottságának nem ártanak a Wikileaks által kiszivárogtatott kínos e-mailek.

„A szexuális erőszak nem okés, Donald Trumpnak mennie kell!” – ezt skandálták New Yorkban azok a nők, akik a republikánus elnökjelölt legutóbb kiszivárgott botrányos megjegyzései miatt tiltakoztak. Még 2005-ben, egy tévéműsor felvétele előtt a Trumpon lévő mikroport rögzítette, ahogy a milliárdos nők molesztálásával dicsekszik, mondván, mivel pénze és hatalma van, bármit megtehet velük. A botrány kirobbanása óta több nő is jelezte, Trump korábban zaklatta őket; egyikük úgy fogalmazott a New York Times-nak, hogy az üzletember “polipként tapogatta a nőket”. Trump az elnökjelöltek vasárnapi vitáján annyival intézte el az ügyet, hogy az ilyen beszélgetések teljesen megszokottak két férfi között.

„Ez csak ‘öltözői duma’ volt, ezt mondta a legutóbbi vitán. Aztán valami egészen elképesztő dolog történt: sportolók és edzők szólaltak meg, az NBA-ből, a profi baseball-ligából, az NFL-ből – és tudják, mit mondtak? Hogy az ő öltözőikben nem így mennek a dolgok! De Donald nemcsak nőket inzultál, ő mindenkinek egyenlő esélyt ad, mindenkit inzultál” – reagált Hillary Clinton.

Egyes lapok még azzal is megvádolták Trumpot, hogy Clintonhoz is túl közel ment a vita során, és megsértette a demokrata jelölt intim szféráját.

„Ott állok a pódiumnál, a székem mellett, aztán jön Hillary, én ráköszönök: ‘Szia, hogy vagy?’. Átsétál a színpadon, odajön hozzám, elém. Aztán másnap felkelek, és mindenhol azt látom, hogy megnyertük a vitát. De ez mindegy most, hagyjuk is. Szóval, ott állok a pódiumomnál, a székem mellett, és odajön, megáll ott előttem, közvetlenül mellettem, és aztán azt írják rólam, hogy megsértettem a személyes terét, hogy behatoltam az intim szférájába. Higgyék el nekem, a legutolsó dolog, amit szeretnék, hogy behatoljak Hillary intim szférájába” – mondta Donald Trump.

Trump szexbotrányai jelentősen rontják a republikánus jelölt esélyeit – annak ellenére, hogy a Wikileaks újabb és újabb Clintont lejárató e-mail váltásokat hoz nyilvánosságra.

A Reuters legutóbbi felmérése szerint Hillary Clintonnak jelenleg minimum 95 százalékos esélye van az elnökválasztás megnyerésére.

A demokrata jelöltet hangosan biztatták hívei az ohiói szavazóhelyiségek előtt is: több más államhoz hasonlóan itt is lehetőség van arra, hogy a regisztrált szavazók jóval a november 8-i elnökválasztás előtt voksoljanak. Ezzel a lehetőséggel 1,1 millióan éltek a 7,8 millió ohiói választópolgár közül – csakúgy, mint korábban Illinois államban maga Barack Obama elnök is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »