Hihetetlen! Románul beszél egy udvarhelyi! (videó)

Hihetetlen! Románul beszél egy udvarhelyi! (videó)

Sokkoló képsorokat közölt a Times New Roman hírportál: egy udvarhelyi férfi reggel arra ébredt, hogy már csak románul tud.

A hírportál videótudósítása szerint a székelyudvarhelyi férfi egy reggel arra ébredt, hogy tökéletesen beszéli a román nyelvet, bár semmi oka nem lenne rá, hogy ezt tudja. Az illető nem érti, miért pont vele történt ez meg, hiszen soha meg sem szólalt románul, tanúkkal tudja bizonyítani, hogy egész életében óvakodott a nyelv használatától.

>>> Székely zászló + SIC autósmatrica INGYEN <<

„A családfám évszázadokra vezethető vissza, soha nem beszéltünk románul. Amióta utolért ez az átok, senkivel sem tudom megértetni magam ebben a megyében: nem értem a feliratokat az utcán, nem tudok kérni egy kenyeret. Esküszöm, idegennek érzem magam a hazámban” – mondta kórházi ágyán Kállai Csaba.

Feleségét, Ildikót is megdöbbentette az eset, azóta éjszakái álmatlanul telnek. Először azt sem tudta, milyen nyelven beszél férje. Megkérdezett egy nyelvészt, aki szerint egy ősi nyelvet használ, ami réges-régen eltűnt erről a tájról, így Brassóból hívtak szakértőt, hogy megértsék férjét.

>>> Székelyföld és Erdély az autókon <<<

Az orvosok nem tudtak magyarázattal szolgálni az esetre, de állapota már enyhe javulást mutat – nemrég a Duna TV egyik riportere kérdezte meg, hogyan történt vele az eset, amire tört magyarsággal válaszolta: nem tudom.

A hírt közlő Times New Roman egy álhírportál, ne ess kétségbe tartalmától. Meg attól se, ha te is tudsz románul.

uh.ro/Times New Roman


Forrás:erdelyimagyar.wordpress.com
Tovább a cikkre »