Hihetetlen: nem is minimálbérből él a kormány arca

Hihetetlen: nem is minimálbérből él a kormány arca

Már pont, amikor kezdtem volna együtt örülni a minimálbér újbóli növekedésének a meghatottságtól csillogó szemű úrral, hát nem kiderül róla, hogy az Oktatási Minisztérium korábbi főtanácsosa, egyébként nyugdíjas – és csak azért büntet minket atyáskodó szeretettel, mert lelkes fideszes aktivista.  

Emlékezetes, hogy a néppel/nemzettel/emberekkel való kapcsolat fontosságát komolyan vevő pártunk és kormányunk láthatóan lázas igyekezettel igyekszik még mélyebbre tolni a saját maga által földbe döngölt mércét, már ami a politikai kommunikáció sötét oldalát illeti. Elérhetővé vált ugyanis az eddigiekhez képest is agyzsibbasztóbb  „A Magyar Reformok Működnek” kampány plakáttervei. 

Miközben ez az iszonyú forróság amúgy is letaglózza az embert, azért ez a plakátkampány sikeresen üt még egyet rajtunk; valamiért most felötlött bennem, anyám mindig mondta, nagy melegben ne igyak pálinkát, mert az fejbe csap.

Ehhez kapcsolódik, hogy a Borsonline kiderítette négy, a működő magyar reformokat megszemélyesítő figura kilétét.

Na szóval, a növekvő minimálbérnek örvendő férfiú (csak zárójelben teszem hozzá, a Fidesz regnálása alatt 5 százalékkal emelkedett meg az alacsony jövedelmű magyarokat sújtó adóteher) K. Gy. Béla. A közösségi oldalon található profilból kiderül (milyen szép volt a világ Facebook nélkül), hogy Béla Úr korábban az Oktatási Minisztériumban dolgozott főtanácsosként, így nyilván átérezheti a minimálbérből tengődök életét (azt tudták, hogy a dolgozó magyarok egynegyede mélyszegénységben él?!).

A pálmát azonban a spórolós hölgy viszi el, ugyanis ő P. Katalin, K. GY. Béla felesége. A lap szerint egyébként lelkes fideszes aktivista: megjárta a Békemeneteket, közös fotója van Bayer Zsolttal és Hoffmann Rózsa volt államtitkárral, idén júniusban pedig Gyurcsány Ferenc cége, az Altus ellen is tüntetett. Az egyik képen pedig Érd fideszes polgármestere, T. Mészáros András József mellett látható, amint Fidesz-sállal a nyakában pártzászlókat osztogat.

Hírdetés

Bennem azért felmerül, hogy mi kell ahhoz, hogy nagy nyilvánosság előtt felvállaljam az állampárt iránti elkötelezettségemet? Aztán megint eszembe jut anyám emlékezetes kijelentése a forróság és a pálinka közti kölcsönhatásról…

A fiatal pár, akik azért mosolyognak, mert „akár 3 millió forint otthonteremtésre” (persze, ha albérletet keresnének, akkor már egyáltalán nem irigyelné őket senki), ők a valóságban is egy párt alkotnak.

A kisasszony, a Borsonline szerint több zenés tehetségkutatóból is ismerős lehet; azonban sajnos számomra a kilétét homály fedi… (nyilván, ez trendiség kérdése).

Mindenesetre, az ifjú és kétségtelenül dekoratív hölgy édesanyja a Magyar Országgyűlés Hivatalában dolgozik az állampárt szolgálatában, és P. Katalin ismerőse a közösségi portálon.

Eme tényfeltáró cikk után, most már csak a tanulság megfogalmazása következik.

Mindjárt írom, még egy pillanat, ááááá, inkább iszom egy pálinkát, és kiállok a Napra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »