Hihetetlen, mi történik a vasút átjárókban

Hihetetlen, mi történik a vasút átjárókban

Lesújtó eredménnyel zárult a rendőrség razziája, amely során egy nap alatt 80 vasúti átjáróban ellenőrizték a forgalmat.

Célzott ellenőrzéseket tartottak a rendőrség és a MÁV Zrt. munkatársai június 9-én. 80 vasúti átjáróban razziáztak, az ellenőrzésekhez civil autókat és drónt is bevetettek – írja a vezess.hu.

Hírdetés

Az ellenőrzések során a vasúti átjáróra vonatkozó kresz-szabályok megszegése miatt több mint 30 esetben kellett a rendőröknek intézkedni. A legjellemzőbb szabályszegés a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére történő áthaladás volt. Ugyanakkor egyéb jogsértések is előfordultak: vasúti átjáró előtti megállási kötelezettségre, vasúti átjárón való folyamatos áthaladásra vonatkozó szabályok megszegése, „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla figyelmen kívül hagyása és vasúti átjáróban szabálytalan előzés is.

A MÁV munkatársai a vasúti átjárók közvetlen közelében szórólapokkal és élőszóval hívták fel a figyelmet a körültekintés nélküli áthaladás kockázatára, illetve arra, hogyan kell megközelíteni a vasúti átjárókat és milyen szabályokat kell betartaniuk a biztonságos áthaladás érdekében mind a gyalogosok, mind pedig a járművezetők szemszögéből.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »