Hihetetlen: kamion aljához kötözték a migránst, több száz kilométer után vették észre

Több száz kilométert tehetett meg egy kamion alá szíjazva egy fiatal afgán férfi a délről északra vezető autópályán Olaszországban – közölte a rendőrség.

A migránst Róma magasságában vették őrizetbe, miután a Nápoly és Róma közti autópályaszakaszon több autós is felfigyelt a kamion aljába csimpaszkodó potyautasra.

Hírdetés

Az olasz rendőrség szerint nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi mekkora távolságot tett meg bőrszíjakkal a kamion aljához erősítve, de 400 kilométer körülire becsülik a távolságot, tekintve, hogy ilyen messze van Brindisi dél-olaszországi kikötőváros attól a helytől Frosinone mellett, ahol megállították a potyautast szállító teherautót.

A Törökországból Spanyolországba tartó kamion bolgár sofőrjeit továbbengedték, mert állítólag fogalmuk sem volt arról, hogy egy potyautas kapaszkodik a teherautó alvázába.

A rajtakapott potyautast előbb kórházba, majd egy menekültközpontba vitték. Görög tranzitdokumentum volt nála, s mivel nem akart menedékkérelmet benyújtani Olaszországban, egy héten belül el kell hagynia az országot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »