Hihetetlen dolgot árult el Lionel Messiről az edző

Hihetetlen dolgot árult el Lionel Messiről az edző

Az argentin labdarúgó a mérkőzések elején alig avatkozik játékba, nem foglalkozik a labdával. Ernesto Valverde, a Barcelona edzője a Financial Timesnak azt is elmondta, miért.

Ernesto Valverde, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a Financial Timesnak adott interjújában egyebek mellett Lionel Messi egy különös stratégiájáról is beszélt – szúrta ki a Nemzeti Sport online.

Az edző szerint gondolkodásra nincs idő a mai futballban, azonnal cselekedni kell, viszont vagy egy kivétel: Lionel Messi. Ő

Hírdetés

a mérkőzések első perceit elemzéssel tölti, alig törődik a labdával, játékba sem nagyon avatkozik, az ellenfél csapat játékosainak, védelmének mozgását elemzi,

így ahogy telik az idő, és ahogy bekapcsolódik az eseményekbe, úgy veri át egyre többször mozgásával, cseleivel, passzaival, lövéseivel a másik csapat védelmét.

A cikk szerinti kapcsolódó érdekesség, hogy Lionel Messi pályafutása során – a statisztikák alapján – mindössze két olyan játékperc volt, amikor nem talált be: az első és a második.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »