„Hihetetlen: a WDR-menekülttévé arabul kínál maradási jogot illegálisaknak”

„Hihetetlen: a WDR-menekülttévé arabul kínál maradási jogot illegálisaknak”

INFO-DIREKT

Ezzel a címmel ír a független osztrák jobboldali heti magazin portálja arról, hogy a német közszolgálati West Deutscher Rundfunk WDRforyou címmel négy nyelven, németül, angolul, perzsául és arabul kínál ajánlatokat menekülteknek.

Természetesen csak a németek költségére, mert a migránsok mentesülnek a németeknek kötelező rádió-tévé díj kifizetése alól.

Az ajánlatokat tevő műsorban egy fejkendős nő beszélget a WDR újságírónőjével.

Hírdetés

Az adó Facebook oldalán egy videó látható, amelyben egy fejkendős nő arabra fordítja azt, amit Isabel Schayani, a WDR újságírónője boldogságtól sugárzó arccal mond a migránsok maradási lehetőségéről és magyaráz egy ítéletet.

Azt is elmondja nekik, hogy azokat a menekülteket, akik több mint egy fél éve tartózkodnak Németországban, nem lehet más európai országba küldeni – még akkor sem, ha ez a dublini egyezmény szerint lehetséges lenne, azaz először ott regisztrálták magukat.

Az egyik német kommentátor azt írta: „Ez kiüti a dugót  a hordóból. Útmutatás kezdőknek? Jönnek, jelentkeznek, elmerülnek, majd hat hónap és egy nap után ismét jelentkeznek,vagy mi? Na, szuper. Németországnál hülyébb ország nincs!”

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »