Hihetetetlen dolog történt magyarokkal Görögországban

Hihetetetlen dolog történt magyarokkal Görögországban

1991 után nyerte meg újra magyar férfi futó az Athén és Spárta közötti 246 kilométeres ultafutást. Bódis Tamás élete második Spartathlonján magabiztosan győzött.

A 31 éves ultrafutó a távot 23 óra 28 perc 37 másodperc alatt teljesítette. A második helyet Csécsei Zoltán szerezte meg, 24:15:54-es idővel – írja az Index.

Hírdetés

A magyar futó óvatosan kezdett, csak a féltávnál vette át a vezetést a japán Itagaki Tacujától, ekkor Csécsei fél órával volt Bódis mögött az ötödik helyen. Bódis egyre nagyobb előnyre tett szert, és már Csécsei számított legfőbb üldözéjének, 170 kilométernél Simonyi Balázs jött föl az ötödik helyre, 195 kilométernél t magyar volt a legjobb tízben, köztük Maráz Zsuzsanna.

Az utolsó kilométereken sem lassított Bódis, és a spártai Leonidász király szobránál után újra magyar férfi győztest avattak. Az egyetlen eddig férfi sikert még Bogár János érte el 1991-ben. Bódis tavaly indult el először a Spartathlonon, akkor negyedik lett, mostaninál másfél órával gyengébb idővel, idén már volt ultrás sikere, az Utrabalatont is ő nyerte. Még egy magyar befért a legjobb ötbe, ugyanis a cseh Brunner Radek és a brit Higgins Alastair után Simonyi Balázs ért be az ötödik helyre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »