Higiéniai hibák, amiket naponta elkövetünk

Higiéniai hibák, amiket naponta elkövetünk

Apróságnak tűnnek, éppen ezért követik el sokan az alábbi higiéniai hibákat. Ezzel pedig akár egészségüknek is árthatnak.

Gyakran észre sem vesszük, mikor egy stresszesebb, feszültebb pillanatban önkéntelenül is rágni kezdjük a körmeinket. A rossz szokás azonban nemcsak esztétikai problémákat okoz, hanem akár egészségünket is veszélyeztetheti. Csúnya fertőzések és gyulladások támadhatják meg így a szervezetünket – írja a Házipatika.com.

Fülünk valójában képes az öntisztulásra, éppen ezért a napi tisztálkodás során elegendő lenne csak megmosni és megtörölni a hallójárat bemenetét. Mivel azonban sokan nem tudnak erről, nagyon elterjedt dolog fültisztító pálcikát használni, ami viszont könnyen okozhat hallójárat-gyulladást vagy akár hallásromlást is. Ilyenkor ugyanis a spontán tisztulást megakadályozva befelé, a dobhártya irányába toljuk a felhalmozott fülzsírt, amelyre további zsír- és szövettörmelékek rakódhatnak, ezáltal pedig fülzsírdugó alakulhat ki.

Hírdetés

Egy nemrég készült felmérés szerint az emberek hajlamosak kihagyni a kézmosást mosdóhasználat után – úgy vélik ugyanis, hogy ez a néhány másodperces művelet csak felesleges időpocsékolás. Holott a kézmosás az egyik legjobb és legegyszerűbb módja a betegségek elkerülésének.

Fogkefénk a baktériumok melegágya, több milliónyi is összegyűlhet a fején, ez pedig egészségügyi gondokat is okozhat. Éppen ezért a fogorvosok azt javasolják, hogy kéthavonta cseréljük.

Ön mikor tisztította meg utoljára a tévéje távirányítóját, okostelefonját, számítógépe billentyűzetét vagy akár csak a fiókok fogantyúját? Ezeket nap mint nap használjuk, takarításukról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig milliónyi baktérium telepedhet meg rajtuk. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »