Hidvéghi Balázs: A brüsszeli fejekben lekapcsolták a villanyt

A magyar baloldal pedig ízléstelen örömtáncot jár

A sorozatos merényletek után sem hajlandók napirendre venni a terrorhullámot a LIBE-bizottságban.

„A brüsszeli fejekben lekapcsolták a villanyt, a magyar baloldal pedig ízléstelen örömtáncot jár” – így fogalmazott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője miután csütörtökön az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak az uniós költségvetéshez kötődő új politikai feltételrendszer létrehozásáról, köztük a jogállamisági feltételek teljesülésének szükségességéről.

Hidvéghi szerint hazárdjáték az, amit a brüsszeli képviselők művelnek. Ezt Varga Judit igazságügyi miniszter is szóvá tette csütörtökön. A magyar kormány szerint a jogállamisági ügy valójában zsarolási eszköz, amit a bevándorlást ellenző tagállamokkal szemben vethet be Brüsszel, „ahogy azt Soros György megrendelte”.

A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: a világjárvány kellős közepén, amikor minden nap emberek ezrei halnak meg, az európai gazdaságok pedig nagy bajban vannak, az Európai Parlament számára az a legfontosabb, hogy az EU-s pénzeket a jogállamisághoz kössék.

Nem sikerül az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) napirendre venni a terrorfenyegetettség ügyét – erről Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, a LIBE egyik magyar tagja számolt be Twitter-oldalán a Magyar Nemzet cikke szerint.

Hírdetés

Mint azt írta, a baloldal megakadályozta az erre irányuló törekvéseiket. A képviselő mellékelt egy Juan Fernando López Aguilarnak, a LIBE baloldali elnökének címzett levelet is, amit Hidvéghi mellett többek között a néppárti francia Nadine Morano és Nicolas Bay, az Identitás és Demokrácia frakció francia tagja jegyez. A képviselők a szakbizottság jövő heti ülésén akarták viszontlátni az egyre sürgető kérdést, mindhiába.

Amikor a Moria migránstábor leégett, bezzeg vitázni akartak – kommentálta Hidvéghi Balázs az ügyet.

A balliberális túlsúllyal működő LIBE – amely általában a magyar kormánnyal szemben is kritikus – jövő héten tartja következő online ülését, melynek fő témája a járványhelyzet.

Az e sorok írásakor ismert napirenden – noha a terrorizmus ügye nem került be – a képviselők a tervek szerint a mesterséges intelligenciáról, az EU költségvetésének és a jogállamiságnak a kapcsolatáról, illetve a migráció és az emberi jogok viszonyáról is tárgyalni fognak.

Az unió más intézményei sem reagáltak túl gyorsan a terrorhullámra: november 13-án, a tagállamok bel- és igazságügyi miniszterekeinek a brüsszeli találkozóján kerül legkorábban terítékre a kontinens biztonságának ügye.

Emlékezetes, hogy a 2016-os – volumenében a bécsinél jóval nagyobb – brüsszeli merényletsorozatot követően mindössze két napig tartott, mire az illetékes minisztereket az EU egy asztalhoz ültette.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »