Hidegfront kevés csapadékkal, sok napsütéssel

Szerdán hidegfront vonul át fölöttünk, amely a legtöbb helyen számottevő csapadékot nem okoz, inkább csak északkeleten, keleten lehetnek záporok. A front mögött a mainál (kedd) mintegy 5-7 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk. Csütörtökön reggel még csak néhol, pénteken az ország keleti felén már több helyen fagypont közelébe vagy az alá csökkenhet a hőmérséklet. Ekkor igen jó eséllyel az ősz eddigi szezonrekord minimuma (-1,7 fok, október 5. Zabar) is megdőlhet. Fokozatos enyhülés és csapadék szombattól valószínű.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: napközben a front felhőzete elhagyja az országot, mögötte gomolyfelhők képződnek, de emellett általában sok napsütésre lehet számítani. Az északkeleti megyékben a gomolyos felhőzet összeállhat, amelyekből egy-egy zápor is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, a Dunántúl északi, északkeleti területeinél, illetve az északkeleti megyékben akár erős lökések is előfordulhatnak.

Hírdetés

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Késő este általában 8 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »