„Hidd el, Emmanuel, nem akarok háborút Oroszországgal” – mondta Duda az orosz komikuspárosnak

„Hidd el, Emmanuel, nem akarok háborút Oroszországgal” – mondta Duda az orosz komikuspárosnak

A Przewodow lengyel települést november 17-én ért ukrán rakétatámadás éjszakáján Andrzej Duda lengyel elnök és a magukat Emmanuel Macron francia elnöknek kiadó Vovan és Lexus orosz komikuspáros hét és fél perces telefonbeszélgetést folytatott. Duda az orosz komikusoknak a többi között azt mondta, hogy semmiképpen nem kíván háborút Oroszországgal – írja a Reuters hírügynökségre hivatkozva a news.walla.co.il hírportál.

Andrzej Duda lengyel elnököt november 17-én már másodszor húzta csőbe a Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov (Vovan és Lexus) orosz komikuspáros. Először 2020-ban, amikor megválasztották Lengyelország elnökének, legutóbb pedig alig néhány nappal ezelőtt, a lengyel területet ért, s majdnem harmadik világháborúba torkolló ukrán rakétatámadás éjszakáján. Az ismét csőbe húzott Duda elnöknek a két orosz komikus angol nyelven, de francia kiejtést mímelve Emmanuel Macron francia elnöknek adta magát. Duda elnök a többi között ezt mondta a telefonba:

Hidd el nekem, Emmanuel, én nagyon óvatos vagyok, nem akarok háborút Oroszországgal. Hidd el nekem, én nagyon-nagyon óvatos vagyok.
☢️⚛️🇺🇦🇫🇷📞🇵🇱Polish President Duda speaking with Vovan and Lexus(posing as Emmanuel Macron) where he express concers about the shelling of Nuclear Power Plants

"I am more affraid about the nuclear catastrophe" pic.twitter.com/RQzTUmw7PZ

Hírdetés

— AZ 🛰🌏🌍🌎 (@AZgeopolitics) November 22, 2022

Az Andrzej Duda és Emmanuel Macron között „lefolytatott” hét és fél perces beszélgetést a két orosz komikus ma tette ki a világhálóra. A lengyel elnöki hivatal magyarázatként ezt közölte a Twitteren:

A rakéták lengyel területen történt becsapódása után Duda elnök a világ számos vezető politikusával folytatott telefonbeszélgetést. A beszélgetések idején valaki Emmanuel Macron francia elnöknek állította be magát, s ez által sikerült rákapcsolódni az elnök telefonjára. A beszélgetés folyamán Andrzej Duda elnök rájött, hogy megviccelésről van szó, s ezért befejezte a beszélgetést. (Ha beszélgetés hét és fél percig tartott, szerintünk Duda elnök elég későn jött rá arra, hogy csőbe húzták – H. J.).

Az elmúlt években a két orosz komikusnak sikerült átverni, és egy-egy nemzetközi hírességnek magukat kiadva telefonbeszélgetést folytatni a többi között Andrzej Duda lengyel elnökkel, Harry herceggel, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság volt elnökével, Boris Johnson volt brit kormányfővel és Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. De még Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével is folytattak kimerítő telefonbeszélgetést.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »