Hiába tudták, hogy Ricsi embereket ölt bekokainozva, a rendőrség szerint nem volt akadálya a Seychelle-szigetezésnek

Nem volt törvényi akadálya annak, hogy a Dózsa György úti gázoló, "M." Richárd és barátnője, a súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított K. Szilvia az ellenük zajló nyomozás ideje alatt külföldre távozzanak – közölte a Magyar Nemzettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Mint ismeretes, a Seychelle-szigeteken nyaralt egy hétig a két halálos áldozattal járó közlekedési baleset okozásával gyanúsított Molnár Richárd, akit hazatérése után vettek őrizetbe (majd kényeztettek tovább) a BRFK munkatársai, és kezdeményezték előzetes letartóztatását (amiből végül persze nem lett semmi). A maffiózó május 15-én jogosítvány nélkül vezette autóját, amikor a budapesti Dózsa György úton karambolozott, majd egy buszmegállóba csapódott.

A BRFK szerint a baleset után "M." Richárd azért távozhatott külföldre, mert akkor "még nem állt fenn vele szemben a megalapozott gyanú", és emiatt kényszerintézkedés alatt sem állt. Ilyen esetben szerintük az érintettnek nem kell külön engedélyt kérnie arra, hogy külföldre utazhasson.

A BRFK-nak pedig nincs tudomása arról, hogy "M." Richárd tudott-e előzetesen a rendőrség őrizetbevételi szándékáról, és annak tudatában tért-e haza. A férfit nem a repülőtéren vették őrizetbe.

Hírdetés

Hozzátették: a korábbi sajtóhírekkel ellentétben "M." Richárd barátnője, "K." (azaz Kálmán) Szilvia ellen csak súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak, ugyanis a bántalmazás nem okozott súlyos sérülést.

(MNO nyomán)

Korábban írtuk:

Ricsi, a maffia katonája és fegyverbeszerzője – a Dózsa György úti ámokfutó bűnszervezetének története

A törvényszék szerint sem indokolt az előzetes Molnár Ricsinek – más figyelmességekben is részesülhetett


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »