Hiába tiltakoznak, befogadótábor épül a menekülteknek

Hiába tiltakoznak, befogadótábor épül a menekülteknek

Bádogváros épülhet Pécs szomszédságában a menekülteknek, már elindult az engedélyezési eljárás. A Hír TV úgy értesült, hogy Martonfa határában nem sátrakban, hanem konténerekben szállásolnak majd el migránsokat.

Televíziónk úgy tudja, hogy kezdetben ezer migránst szállásolnának el, de később Martonfán helyezhetik el azoknak a menekülteknek egy részét is, akiket visszatoloncolnak Nyugat-Európából. Az ő számuk megközelítheti a húszezret. A tervek szerint a menekültek csak néhány napot töltenek ebben a táborban, amíg a kérelmüket elbírálják. A területet rendőrök őrzik majd, de szabad lesz a kijárás. Értesülésünk szerint az ideiglenes befogadóállomást ősz közepéig építik meg, a területet közművesítik.

Martonfán a helyiek vasárnap este sátort vertek a lőtéren, azt mondták, addig nem tágítanak, amíg a kormány le nem tesz a tervéről.

Tiltakozók a Martonfára tervezett befogadóállomás helyszínén Tiltakozók a Martonfára tervezett befogadóállomás helyszínén Fotó: Sóki Tamás / MTI

Hírdetés

A helyiek közben már Pécsett is kampányolnak a menekülttábor ellen. A baranyai megyeszékhely távolságibusz-megállójában szórólapot osztottak. A kiadványon a befogadóállomás lehetséges közbiztonsági és közegészségügyi kockázataira hívják fel a figyelmet. Arra buzdították a környékbelieket, hogy csatlakozzanak az általuk meghirdetett tiltakozáshoz.

Ingyen építenék a kerítést a szakmunkások

Önkéntesek is jelentkeztek a határzár építéséhez, a legtöbben szakmunkások – jelentette be Tiszasziget polgármestere. Ferenczi Ferenc arról is beszámolt, hogy az önkormányzat támogatásával lakhatóvá tettek egy majdnem húsz éve bezárt laktanyát, a helyiek pedig segíteni akarnak a település mellett dolgozó magyar honvédeknek.

„Több telefont is kaptam civilektől, akik annyit mondtak, hogy felajánlják önzetlen segítségüket, szakmai tudásukat teljesen ingyen és bérmentve arra, hogy Magyarországon minél hamarabb megépüljön a kerítés. Én mindegyikük telefonszámát leírtam, és természetesen jelezni fogom a felettes szerveknek, hogy van ilyen felajánlás” – mondta a városvezető.

Elkezdődött a határzár építése Mórahalom térségében Elkezdődött a határzár építése Mórahalom térségében Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »