Hiába nyal be tövig a zsidóknak Orbán és Trump, máglyán égetik a szabadságot a nagy ítélkezők szerint

Hiába nyal be tövig a zsidóknak Orbán és Trump, máglyán égetik a szabadságot a nagy ítélkezők szerint

Lángokban a szabadság, a tüzet pedig Orbán Viktor is táplálja. Közben Trump mályvacukrot süt. Orbán mellett pedig ott áll a máglyánál Putyin, Erdogan, Maduro, Kína, Irán és Szaúd-Arábia vezetője – ez a világ most a Freedom House szerint, tolmácsolja elégedetten a HVG.

Megjelent a Freedom House (FH) éves kutatása a világ országairól, ahol azt vizsgálják, milyen állapotban van a szabadság. A kutatás fedőlapján a fenti kép áll, Orbán a kép jobb szélén látható, nekünk háttal.

Az FH 195 országot vizsgált, ebből 86-ot (44 százalék) szabadnak listázott, 59-et (30 százalék) részben szabadnak, 50-et (26 százalék) nem szabadnak. Az FH a tizenharmadik alkalommal közli globális rangsorát, külön fejezet szól arról, milyen támadások érték az amerikai demokráciát az utóbbi időben; az USA 100-ból 86 pontot ért el, tíz éve még 94-et.

A mi hazánk szabad országból "részben szabad" lett…

Hírdetés

Köszönhetően annak a Freedom House szerint, ahogy Orbán Viktor és a Fidesz-kormány "támadja" a sajtót, az egyetemeket, a kutatókat, akadémikusokat, civil szervezeteket, a bírósági, igazságszolgáltatási szektort és a magánszektort. Az FH megjegyzi azt is, a tavalyi év végén kormányellenes utcai tüntetések kezdődtek, a demonstrálók Orbán távozását követelik. Magyarország idén már csak 70 pontot kapott, kettővel kevesebbet, mint tavaly.

"Láttuk, hogy a demokratikus intézmények fokozatos hanyatlásban vannak, például Magyarországon, Törökországban és Venezuelában. Az antidemokratikus retorika és a hatalomra vonatkozó demokratikus korlátok elutasítása lehet első lépés a valódi szabadságkorlátozások felé" – mondja az FH elnöke, Michael J. Abramowitz.

A világoskék vonal Magyarország:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »