Hiába kérte a hatóságok segítségét egy galaci nõ, azok semmit nem léptek, amíg zaklatója meg nem gyilkolta

Hiába kérte a hatóságok segítségét egy galaci nõ, azok semmit nem léptek, amíg zaklatója meg nem gyilkolta

Október negyedikén született ítélet annak a 42 éves férfinak az ügyében, aki 2018. március 1-jén, fényes nappal az utcán gyilkolt meg egy galaci nőt, akivel a korábban rövid ideig kapcsolatban állt. A férfit a gyilkosságért 25 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, továbbá arra kötelezték, hogy 145 ezer lejes anyagi és erkölcsi kártérítést fizessen ki az általa meggyilkolt nő kiskorú árváinak.

A 34 éves áldozat, aki korábban pár hónapig párkapcsolatban élt a gyilkosával, sajtóinformációk szerint azért hagyta ott a férfit, mert az féltékenykedett és erőszakosan viselkedett vele. A szakítás után a nő visszaköltözött a szüleihez, majd néhány hétre rá kibékült a volt férjével. Ez annyira feldühítette a férfit, hogy többször is azzal fenyegette meg a nőt, hogy elvágja a torkát.

A gyilkosságra tavaly március elsején került sor, amikor a tettes egy márciuskát akart átadni a nőnek, aki ezt nem volt hajlandó elfogadni. Az elkövető ekkor kést rántott és több szúrást ejtett a nő arcán, illetve nyakán, majd vérben fagyva az utcán hagyta áldozatát. A gyilkosság elkövetése után a férfit a hatóságok elfogták és őrizte vették, aki ugyan beismerte tettét, de nem tanúsított megbánást.

Sajtóinformációk szerint az áldozat már 2016-ban is tett feljelentést a volt élettársa ellen, amiért az többször is halálosan megfenyegette őt, és bár a hatóságok in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárásba kezdtek akkor a férfi ellen, mégsem történtek konkrét lépések arra vonatkozóan, hogy az elkövetőt távol tartsák az áldozattól.

Hírdetés

Az Adevărul úgy tudja, hogy a férfit 2016-ban egyszer megbírságolták a rendőrök a nő feljelentése nyomán, de más lépésekre nem került sor.

Úgy tűnik, hogy a féltékeny élettársat a bírságok nem tántorították el attól, hogy a továbbiakban is fenyegesse és zaklassa a nőt, sőt 2017-ben egyszer egy harmadik félnek kellett kiszabadítania az áldozatot a férfi kezei közül, aki rátámadt a nőre és fojtogatni kezdte. A nő az eset után tanúk jelenlétében tett feljelentést a rendőrségen, de továbbra sem történt semmi az ügyben, állítja a lap.

Ebben az évben a férfi még két alkalommal zaklatta, egyszer a munkahelyén támadt rá, egyszer pedig a nő házának bejárati kapujára írt fel obszcén szöveget.

A gyilkosság elkövetése előtt majdnem egy hónappal, február 2-án a nő ismét a hatóságokhoz fordult, hogy az egykori szeretője kerékpárral követte őt az úton. A hatóságok ekkor ismét kihallgatták és szabálysértésért megbírságolták a férfit, de egyéb lépésre részükről nem került sor, annak ellenére sem, hogy a tanuk szerint a férfi ekkor is agresszíven viselkedett és halálosan megfenyegette a nőt, akit egy hónappal később hidegvérrel meggyilkolt. (hírszerk./adevărul)

A nyitóképen az áldozat és az elkövető. Forrás: Adevărul


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »