Hiába ingatlanpanamáznak, a szocionisták javaslata volt a római-parti gát nyomvonala

Szocialista előterjesztés volt a római-parti gát part menti nyomvonala, amelyet 2009-ben az MSZP-s és SZDSZ-es többségű Fővárosi Közgyűlés határozatban fogadott el – mondta a főpolgármester pénteken az MTI-nek, cáfolva Horváth Csaba MSZP-s fővárosi képviselő állításait.

Tarlós István reagálásában azt közölte az MTI-vel: a III. kerület a szóban levő határozatát 2007 augusztusban hozta, amikor már egy éve nem ő volt a kerületi polgármester, a Fővárosi Közgyűlés pedig 700/2009-es számú határozatában, 2009. május 14-én, a 2010-es önkormányzati választások előtt másfél évvel döntött úgy, hogy a meglévő római-parti árvízvédelmi mű fejlesztésének helyszíneként a part menti nyomvonalat határozza meg.

Így – ismertette – a védmű tervezését, az e szerinti műszaki tartalomnak megfelelően javasolta.

Ezt a szocialista előterjesztést 36 szocialista és szabaddemokrata igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg képviselők. Igennel voksolt Horváth Csaba, Gy. Németh Erzsébet, Demszky Gábor és Szabadai Viktor is – közölte Tarlós István, jelezve, az ellenzék aznap bent sem volt a közgyűlésben.

Így tehát nem igaz, hogy a III. kerület kezdeményezése volt a part menti nyomvonal, hiszen az egy szocialista előterjesztés volt – jelentette ki. A főpolgármester hangsúlyozta: a 2005-ös tanulmányt nem a főváros, hanem a III. kerület rendelte, és ahhoz csak csatlakozott Budapest, mert maga nem volt hajlandó hatástanulmányt készíttetni.

Hozzátette: az sem igaz, hogy a tanulmány a Nánási út–Királyok útja nyomvonalat támogatta, ugyanis a dokumentum csak adatokat sorolt fel, de nem tett javaslatot.

Tarlós István közölte: arra a területre, amelyet Horváth Csaba ingatlanpanamaként emleget, nem a főváros adott engedélyt, hiszen a főváros semmilyen építési engedélyt nem ad ki, nincsenek építési hatósági hatáskörei.

Hírdetés

Horváth Csaba pénteki sajtótájékoztatóján a „város történetének legnagyobb ingatlanpanamájaként” beszélt a római-parti gát ügyéről, azt állítva, hogy 2010 előtt sem támogatta senki a part menti gátat. A képviselő egy 2005-ös fővárosi hatástanulmányra hivatkozott, amely szerint a Nánási út–Királyok útja nyomvonalon kell a védművet megépíteni.

Ugyanakkor a III. kerületi vezetés már akkor ragaszkodott a part menti gáthoz. Akkor Tarlós István volt az ottani polgármester – mondta.

Tarlós István ennek kapcsán azt is kijelentette: ha Horváth Csabának mutyikról vagy ingatlanpanamákról van tudomása, akkor ne „handabandázó nyilatkozatokat” tegyen, hanem mondja meg, mivel vádolja őt, vagy Bús Balázs III. kerületi polgármestert, és tegyen feljelentést.

A főpolgármester azt mondta: a védművel kapcsolatos mai bejelentése „szétzúzza a politikai botrányokozás további lehetőségét, és ez teljesen kétségbe ejtette és kihozta sodrából Horváth Csabát”.

(MTI)

Tarlós szerint hét éve nincsenek korrupciós ügyek a fővárosban – Demszkyről viszont jó a kórképe

Kész szerencse: a zsidó média szétveri saját pártjai győzelmi esélyét


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »