Hiába az előzetes, Kiss Lászlónak havi 195 ezer forint jár útiköltségre

Hiába az előzetes, Kiss Lászlónak havi 195 ezer forint jár útiköltségre

Az előzetes letartóztatásban lévő óbudai polgármester juttatásainak megvonását kezdeményezte a kerületi képviselő-testület egyetlen Mi Hazánk által delegált tagja.

Hétfő reggel, a polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján Marosvölgyi Anna arról beszélt: augusztus közepe óta van a polgármester előzetes letartóztatásban, a képviselő-testület alakuló ülésén a baloldali többség mégis 1,3 milliós havi tiszteletdíjat és 195 ezer forintos útiköltség-térítést szavazott meg neki.

Hírdetés

Hangsúlyozta: annak ellenére tettek így, hogy Kiss László nyilvánvalóan nem tud eleget tenni olyan, törvényben előírt kötelezettségeinek, mint a feladatok személyes ellátása vagy a munkahelyén való megjelenés.

Munkavégzés hiányában tiszteletdíj nem jár – jelentette ki a politikus, jelezve, kezdeményezte, hogy vonják meg a kerületvezető tiszteletdíját, útiköltség-térítését pedig a polgármester ajánlja fel valamelyik, a kerületben működő civil szervezetnek.

Marosvölgyi Anna hangsúlyozta: a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen parlamenti párt, amely szorgalmazza a képviselők mentelmi jogának megszüntetését és „a politikusbűnözés visszaszorítását”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »