Hezbollah rakétatámadást intézett Izrael ellen

Hezbollah rakétatámadást intézett Izrael ellen

2023. 10. 15.

Rakétatámadást intézett vasárnap a Hezbollah libanoni síita milícia Izrael ellen, a lövedékek a libanoni határhoz közeli izraeli Stúla településen csapódtak be, izraeli egészségügyi források szerint egy ember meghalt, többen megsebesültek. Az izraeli hadsereg lezárta a határ menti térséget.

A Hezbollahhoz köthető al-Manár hírtelevízió azt közölte, a milícia precíziós rakétákkal lőtte a területet, továbbá közétett néhány videofelvételt a milícia előző napi támadásáról, melyet a Libanon és Szíria közötti beszögellésben levő, izraeli irányítás alatt álló Sebaa-farmok “katonai objektumai” ellen követett el.

Az izraeli hadsereg válaszul lezárta a libanoni határ felé vezető utakat és bejelentette, hogy blokkolja a területen működő GPS-szolgáltatást is.
Emellett felszólította a civileket, ne menjenek a határ négy kilométeres közelébe, az ott lévő települések lakóit pedig arra kérte, maradjanak óvóhelyeiken.

Hírdetés

Hezbollah: Kilőttünk egy izraeli Merkava harckocsit

A libanoni Hezbollah ellenállási mozgalom bejelentette, hogy rakétákkal sikerült kilőni egy a határ izraeli oldalán lévő Merkava típusú izraeli harckocsit.

A közlemény szerint a harckocsi legénységének egy része életét veszítette, míg egy része megsebesült.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »