Hezbollah: Irán irányítja a világ ellenálló mozgalmait

Hezbollah: Irán irányítja a világ ellenálló mozgalmait

2024. 06. 09.

Naim Qasem sejk, a libanoni Hezbollah mozgalom helyettes-főtitkára a Press TV híroldal számára adott interjúban elmondta, hogy jelenleg Irán az az ország, mely egyedül száll szembe a nyugati államok által támogatott ,,Izrael párti,, erőkkel.

Az interjú Khomeini imám halálának 35 évfordulójára történő megemlékezés apropójából készült. A megemlékezést az Iráni Iszlám Köztársaság bejrúti nagykövetségén tartották, melyre Qasem sejk is hivatalos volt.

Hírdetés

A libanoni politikus a Press TV számára azt is elmondta, hogy a Hezbollah mozgalom továbbra is támogatni fogja a palesztin ellenálló csoportokat és mindent megtesz, hogy sikeresen szembe tudjon szállni a cionista ellenséggel, hiszen a Libanon déli részén már október óta harcban állnak az izraeli hadsereggel. Szélesebb körű hadműveleteket azonban nem terveznek addig ameddig a cionisták nem teszik meg először ezt a lépést.

Számos nyugati ország azonban, élükön az Egyesült Államokkal, próbálnak nyomást gyakorolni Libanonra, hogy vessenek véget az Izrael elleni támadásoknak. Qasem sejk szerint azonban erre akkor kerülhet sor, miután a cionista állam befejezte a Gáza övezet ellen folyó hadműveleteket, melynek jelenleg már több mint 36 ezer palesztin civil esett áldozatul.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »