Heves vihar pusztít Németország északi részén

Heves vihar pusztít Németország északi részén

HAMBURG. Heves vihar vonult át csütörtökön Németország északi részén károkat és közlekedési fennakadásokat okozva, legkevesebb egy ember meghalt.

Az áldozat egy asszony, akinek az autójára dõlt egy kicsavarodott fa Hamburgban. A városi tûzoltóság arra kérte a lakosságot, hogy Xavier nevû front elvonulásáig lehetõleg ne tartózkodjanak a szabadban.  

A vihar óránkénti 110-120 kilométeres sebességû széllel csapott le Németország északi és északnyugati részére. A rekordot Braunschweigben mérték, az alsó-szászországi városnál 122 kilométeres sebességû széllökéseket regisztráltak.   

Hamburgban alig két óra alatt 600 helyszínre riasztották a tûzoltókat kidõlt fák, leszakadt felsõvezetékek, megrongálódott tetõszerkezetek miatt. Máshol a heves esõzés okoz gondot, Kielben például négyzetméterenként 50 liter csapadékot hullott.   

Hírdetés

A vonatközlekedést az északi régió valamennyi tartományában leállították, így nem járnak a vonatok Schleswig-Holsteinben, Meckelnburg-Elõ-Pomerániában és Alsõ-Szászországban sem.   

A front délután elérte a fõváros térségét, ezért leállították a berlini városi gyorsvasút (S-Bahn) valamennyi járatát. Akadozik a közlekedés a két berlini nemzetközi repülõtéren, Tegelen és Schönefelden is, mert a nagy szél miatt nem tudják be-, és kirakodni az utasok csomagjait.   

Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) elõrejelzése szerint a kelet felé tartó front péntekre vonul el Németország fölül.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »