Hetvennél is több iszlamistával végeztek a szír katonák

Hetvennél is több iszlamistával végeztek a szír katonák

A Szíriai Arab Hadsereg hetvennél több militánssal végzett, miközben visszafoglalta Al-Hamamijatot Észak-Hamaban.

A Szíriai Arab Hadsereg a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista szövetség több, mint hetven fegyveresét és azok szövetségeseit likvidálta, miközben néhány napja visszafoglalta Al-Hamamijat települést, közölte július 12-én Bosno Sinjic, egy megfigyelő, aki ismeri az észak-szíriai megszálló fegyveres csoportokat.

Szíriai kormánypárti források ezenkívül fotókat tettek közzé, amelyek a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció tagjainak szétszórt hulláit mutatják Al-Hamamijat központi magaslata közelében.

Az Al-Kaida terrorhálózat szíriai frakciója, a Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció, más török támogatású dzsihádista csoportokkal és egyéb Al-Kaida kötődésű elemekkel együtt július 10-én foglalták el Al-Hamamijatot. Habár a Szíriai Arab Hadsereg egy nappal később kiszorította a megszállókat a településről.

.

Több tucat fegyverese elvesztése mellett, a Hajat Tahrir Al-Sham és szövetségesei elvesztettek még legalább négy harckocsit és öt terepjárót, amelyek nehéz géppuskákkal voltak felszerelve.

Valószínűleg a súlyos veszteségek sem fogják eltéríteni az Al-Kaida terroristákat, hogy újabb támadásokat indítsanak az elkövetkező napokban. A Szíriai Arab Hadseregnek további közvetlen támadó műveletet kellene indítani, hogy megelőzze az ilyen támadásokat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Forrás: SouthFront.org


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »