Hétvégén Székely Vágta, immáron tizenharmadszor (Lovassport)

Hétvégén Székely Vágta, immáron tizenharmadszor (Lovassport)

Bízunk abban, hogy a 2024-es Székely Vágta résztvevői nem babonásak, hiszen péntektől vasárnapig az Eresztevény melletti magaslaton, azaz az Óriáspince-tetőn rendezik meg a népszerű lovas esemény tizenharmadik kiírását. A viadal mezőnyében van a tavalyi győztes, a sepsiszentgyörgyi Tamás Csaba, akivel a három kategóriában – Vágta, Góbé és Kishuszár Futam – várhatóan harmincnégy lovas teszi próbára gyorsaságát és ügyességét.

A hétvégi lovas esemény szervezőitől tudjuk, hogy a Székely Vágtának idén előreláthatólag hét, a Gobé Futamnak tizenhét, míg a Kishuszár Futamnak két korosztályban (10–13 és 14–17 év között) tíz versenyzője lesz, a startlista azonban még nem végleges, hiszen az indulók száma változhat a szombati rajtig. Az előzetes nevezési lista szerint a Vágta mezőnyében szerepel a tavalyi győztes, a sepsiszentgyörgyi Tamás Csaba és a második helyen végző farkaslaki Bálint Szilamér, ismét Gobé Futamon versenyzik a 2023-as ezüstérmes, a kézdivásárhelyi Papp Alpár, míg a kishuszárok között újra nyeregbe pattan az előző kiírás nyertese, a farkaslaki Demény Magor és az egy éve második csíkcsicsói Bíró Kamilla.

Hírdetés

Holnap 11 órakor lesz a Székely Vágta hivatalos megnyitója, amelyet Góbé Olimpia követ majd, 14.30–16.30 óra között pedig díjugrató versenyre kerül sor. 18 órától kezdődnek az előfutamok: előbb a kishuszárok, majd a Góbé Futam és végül a Vágta vetélkedőit tartják meg. A napot a magyarországi Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című produkciója zárja 21 órától. Vasárnap délben huszárügyességi versennyel kezdődik, majd 15.15-től agárfuttatás is szerepel a programban. A Góbé Futam középdöntője 16 órakor veszi kezdetét, majd a Huszár Vágta után a Kishuszár Vágta döntőjére kerül sor 17 órától. A Góbé Futam és a Székely Vágta fináléja 18 órakor kezdődik. A záróünnepséget a Pomázi Zoltán vezetésével fellépő Új Bojtorján koncertje követi.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »