Hétszáz ötvenezer euró értékben küldünk Ukrajnának aknamentesítő rendszereket

Hétszáz ötvenezer euró értékben küldünk Ukrajnának aknamentesítő rendszereket

Juraj Blanár külügyminiszter 750 000 eurós pénzügyi hozzájárulást hagyott jóvá két Božena 4+ aknamentesítő rendszer megvásárlásához Ukrajna számára. A szerződést Tomáš Bokor, a Szlovák Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség igazgatója és Myroslav Kastran ukrán nagykövet írta alá.

A SlovakAid forrásaiból finanszírozott aknamentesítő rendszereket a Herszoni régióban működő speciális aknamentesítő csapat fogja használni. A két Božena 4+ jövő év első felében áll majd készen a segítségnyújtásra.

Hírdetés

Ukrajna jelenleg a világ leginkább elaknásított országa, amely óriási veszélyt jelent a polgári lakosságra, megakadályozza visszatérésüket a felszabadított területekre, és jelentősen károsítja az ország gazdaságát”

– mondta a miniszter.

A tárca államtitkára, Rastislav Chovanec hozzátette: Szlovákia eltökélt szándéka, hogy továbbra is humanitárius segélyeket nyújtson Ukrajnának, miközben „az aknamentesítés fontos része lesz ennek, tekintettel Szlovákia szakértelmére és aknamentesítő technológiáinak magas színvonalára is.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »