Hétmilliárdos tésztagyár épült Gyermelyen

Hétmilliárdos tésztagyár épült Gyermelyen

A kormány már több mint 50 milliárd forinttal segítette a magyar vállalatok fejlődését a Nagyvállalati Beruházási Támogatással, és a program 2019-ben is folytatódik – jelentette be Varga Mihály a Gyermelyi Zrt. új tésztaüzemének átadó ünnepségén. A tárcavezető kiemelte: a vállalat 7,2 milliárd forintos beruházását a magyar kormány 2,4 milliárd forinttal támogatta.

Varga Mihály rámutatott: a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívások egyike a versenyképességi kihívás, ezért a kormány olyan lépéseket tesz az adózás, a béremelések, a szakképzés és a beruházások támogatása terén, amelyek hozzájárulnak a vállalatok hatékonyságának és piacképességének emeléséhez – derül ki a Pénzügyminisztérium közleményéből.

Ezen intézkedések egyike a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program, amelynek célja, hogy a kormány saját forrásból is hozzájáruljon a jól működő hazai nagyvállalatok fejlődéséhez, enyhítve az uniós forráselosztásban meglévő egyensúlytalanságot.

Hírdetés

A programnak köszönhetően összesen 131 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg és több mint 2.000 új munkahely jön létre Magyarországon – tájékoztatott Varga Mihály. A miniszter a legfrissebb foglalkoztatottsági adatokat ismertetve elmondta: míg 2010-ben alig több mint 3 millió 700 ezren dolgoztak Magyarországon, ma már a 4 és fél millióhoz közelítünk, tehát közel a teljes foglalkoztatottság elérése. Mint mondta, a kormány hangsúlyt helyez a bérek további emelkedésére is, a reálbérek Magyarországon 67 hónapja folyamatosan emelkednek.

Varga Mihály a vállalatról szólva elmondta:

a Gyermelyi a legjobb úton van ahhoz, hogy Kelet-Európában, sőt egész Európában a piac meghatározó szereplői közé kerüljön, és egy igazi magyar „brand” legyen.

Az elmúlt tíz évben a vállalat több tíz milliárd forintot fordított beruházásokra, amelyek a kapacitások bővítését, a piaci igényeknek való megfelelést és a termelékenység emelését szolgálták.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »