Heti egy nyaklánctépés

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt héten belül öt idős asszony nyakláncát tépte ki a XIV. kerületben.

Egy idős asszony feljelentést tett a zuglói rendőrkapitányságon 2019. június 11-én, mivel aznap 13 óra körül egy ismeretlen férfi egy XIV. kerületi villamosmegállóban kitépte az arany nyakláncát. Ezután az elkövető az asszony fülbevalóját is meg akarta szerezni, azonban mikor ez nem sikerült, olyan erősen meglökte a sértettet, hogy a villamossínekre esett. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Hírdetés

A nyomozók azonosították a 31 éves szegedi I. Zoltánt, és 2019. július 11-én 11 óra 15 perckor Budapest XIV. kerületében, a Kerepesi úton elfogták. A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy az elmúlt öt hétben rendszeresen követett el nyaklánckitépéseket Zuglóban. I. Zoltán összesen öt alkalommal jutott így ékszerekhez, amelyeket később zálogházakban adott le. A nyomozók a zálogjegyeket megtalálták a férfi lakásán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szegedi férfit rablás bűntett és négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »