Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria a koronavírus miatt

Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria a koronavírus miatt

Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria; de Szlovákiára és Magyarországra nem vonatkoznak az új szabályok – közölte az osztrák sajtó vasárnap. 

A beutazási korlátozások azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába.

Hírdetés

Ausztria hétfőtől szigorítja a román állampolgárokkal szemben támasztott beutazási feltételeket – olvasható a Maszol.rom portálon. Az új szabályozás szerint a román állampolgárok akkor léphetnek be szabadon Ausztriába, ha olyan negatív eredményű koronavírustesztet tudnak felmutatni, ami az eddigi négy nap helyett a beutazást megelőző legfeljebb három napban készült. 

Ennek hiányában, saját költségükön, az eddigi 14 nap helyett 10 napos karanténba kell vonulniuk. Ha a karantén ideje alatt negatív eredménnyel tesztelik, a karantént felfüggesztik. Amennyiben a Romániából érkező utazó nem tud felmutatni a határon negatív tesztet, vagy nem tudja bizonyítani, hogy van megfelelő hely, ahol karanténba vonulhat, nem léphet Ausztria területére. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »