Hétfőn tartják a fővárosi állatkertben a sérült gyermekek napját

Hétfőn tartják a fővárosi állatkertben a sérült gyermekek napját

Hétfőn tartják a Fővárosi Állat- és Növénykertben a sérült gyermekek napját, amelyre az ország minden részéből több ezer résztvevőt várnak – jelentette be Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy a fogyatékossággal élők problémái Magyarországon a társadalom mintegy tíz százalékát, több mint egymillió embert és családtagját érintenek.

Hírdetés

A kormány jó partnerséget alakított ki a fogyatékossággal élőket segítő szervezetekkel, erkölcsileg és anyagilag is támogatja őket. 2010 óta több mint háromszorosára nőtt a fogyatékosügyi érdekképviseletek költségvetési támogatása, és a kormány minden döntése előtt kikéri a szervezetek véleményét, így érvényesítve a „semmit rólunk nélkülünk elvet” – hangoztatta a miniszterelnöki megbízott.

Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke elmondta, idén már 31. alkalommal tartják meg a rendezvényt, amelynek célja az is, hogy felhívják a figyelmet a nehézségekkel élők helyzetére, akik „szintén a közösségben szeretnének élni”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »