Hétfőn kemény kérdéseket szegeznek Orbánhoz

Az Országgyűlés hétfőn tartja azoknak az előterjesztéseknek az utolsó, bizottsági jelentésekről szóló vitáit, amelyekről a képviselők kedden szavazhatnak.

Az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a házelnök napirendi javaslata alapján Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló is beszédet mond.

A képviselők ezt követően két órában interpellálhatják a kormány tagjait, majd szintén a kabinetnek címzett azonnali kérdések hangozhatnak el.

A parlament honlapján elérhető információk alapján az interpellációs időben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke „Pedofilbotrány az MSZP körül?” című felszólalással fordul az igazságügyi miniszterhez.

Hírdetés

A szocialista Gúr Nándor a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez címzett interpellációjában arról beszél majd, hogy „a kormányzati fűnyíró 600 ezer dolgozót vág ki az utcára”.

A Jobbik frakcióból négyen is a miniszterelnök interpellálására készülnek, azt üzenve: „98 százalék a letelepedési bizniszre is nemet mondott”, míg az LMP-s Hadházy Ákos szintén a kormányfőtől kérdezi: „meddig asszisztál a kormány az osztrák vircsafthoz?”.

Az első ülésnap végén a másnap elfogadni tervezett javaslatok utolsó, bizottsági jelentésekről szóló vitáit bonyolítják le.

Kedden összesen tizenhárom javaslatról szavaznak a képviselők. A Ház ekkor dönthet például a kormány Földet a gazdáknak! programjáról szóló törvényről, valamint az egyetemi kórházak létrehozásáról, továbbá két ellenzéki népszavazási kezdeményezés kiírásáról.

A képviselők emellett, a második ülésnap előtt, egyórás ünnepi ülésen emlékeznek az 1956-os forradalomra és szabadságharcra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »