Hétfői adatok: lélektani határ alatt az új fertőzöttek és a halottak száma is

Hétfői adatok: lélektani határ alatt az új fertőzöttek és a halottak száma is

Majdnem negyed millió gyógyult van már, és alig több mint 100 ezer aktív fertőzött, az olló pedig nyílik.

A vasárnapi 1257 után hétfőre 844 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 360 418 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a Koronavírus.gov.hu portálról.

Elhunyt 56, többségében idős, krónikus beteg (egy nappal korábban 64), így az elhunytak száma 12 024 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 243 092 fő (egy nap alatt 2500-zal magasabb a szám), az aktív fertőzöttek száma 105 302 főre csökkent, egy nap alatt mintegy nyolcszázzal.

3814 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (21-gyel többet, mint egy nappal korábban), közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen, héttel kevesebben, mint huszonnégy órával korábban.

Hírdetés

Eddig 146 695 fő kapott oltást, közülük 9403 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént.

Újabb Pfizer-vakcina szállítmányok érkeznek hétfőn és kedden, a két napon összesen 36 270 ember oltására elég oltóanyag érkezik. Hétfőn 11 115 ember oltásához elég vakcinát szállítanak 4 oltópontra, kedden 25 155 ember oltásához elég oltóanyagot szállítanak 20 oltópontra.

A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek, akiket a háziorvosok vagy oltócsapatok fognak beoltani akár a saját otthonukban. Az oltási munkacsoport is folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról.

A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már több mint 1,7 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Semmelweis Egyetem

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »