Hetedszer indult Élet a Lélekben szeminárium férfiaknak, ismét Kaposváron

Hetedszer indult Élet a Lélekben szeminárium férfiaknak, ismét Kaposváron

Immár a hetedik férfiak számára meghirdetett szeminárium vette kezdetét, ismét Kaposváron, ezúttal a Nagyboldogasszony-székesegyházban – adta hírül január 21-én a Joppé Evangelizációs Központ, melynek tudósítása alább olvasható.

A péntek esti szentmisén szokatlanul sok férfi jelent meg. Nem véletlen, hiszen ez volt a bevezető alkalma a hetedik Élet a Lélekben szemináriumnak, melyet kifejezetten férfiaknak szervezünk.

A sorozat ezúttal is azzal a szándékkal jött létre, hogy közösségbe hívjuk a férfiakat – támaszkodva arra a statisztikára, miszerint ha egy férfi megtér a családban és Istenhez fordul, hatványozottan nagyobb az esély, hogy a család is vele tart, mintha ez bármely másik családtagnál fordulna elő.

A férfiaknak nehéz megszólalni a szavakban gazdagon sziporkázó hölgyek között, és tabu témákról is könnyebben beszélnek azonos nemű társaik előtt. Ezeken a szemináriumokon gyakran előjönnek olyan gondok, nehézségek, amiket az erősebb nem képviselői máshol nem nagyon, vagy egyáltalán nem hoznak elő. A Joppé Evangelizációs Központ immár több meghívással is mintegy várólistát alakított ki a hasonló kurzusok megtartására. Isten ajándékaként tekintünk az elmúlt 5 évre, amikor ez a küldetés kivirágzott a sok tevékenységünk között.

Hírdetés

Az utolsó hasonló sorozat Marcaliban volt 2022 őszén, ahol azóta már megalakult a férfikör, ami közösségbe gyűjti a férfiakat imádságra, együtt gondolkodásra. A hetedik szeminárium 30 fővel indult, de az első héten még elfogadunk újabb jelentkezőket. Ha betelik a létszám, újabb állomás kerül a „várólistánkra”, hogy ismét visszatérjünk az Egyházmegye szívébe.

Kérünk minden kedves olvasónkat, hogy hordozzák imádságaikban ezeket a férfiakat, hogy fellobbanhasson a szívükben Isten szeretete.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye / Joppé Evangelizációs Központ

Fotó (archív): Kiss Kálmán

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »