Hét végén is oltanak, 5-11 éves gyermekeket is

Hét végén is oltanak, 5-11 éves gyermekeket is

Pénteken szállította ki a megyei közegészségügyi igazgatóság az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni védőoltására alkalmas vakcinákat Háromszék öt oltási központjába, ahol az egységek hét végén is nyitva tartanak, ott már szombaton megkezdhetik az immunizálást – közölte lapunk megkeresésére Ágoston László megyei közegészségügyi igazgató.

Mivel az 5-11 éves gyermekek oltására már január 13-tól lehet időpontot foglalni a vaccinare.ro honlapon, egyes központokban már kész listával várják az első jelentkezőket. Háromszéken közel hétezer hely üres a gyermekek számára elkülönített iratkozási nyilvántartásban, a jelentkezések függvényében ez napról napra változik. Pénteken délben Sepsiszentgyörgy 4696 hellyel, Kézdivásárhely 443 hellyel, Kovászna 438 hellyel, Barót 544 hellyel és Bodzaforduló 751 hellyel szerepelt.

Hírdetés

Mivel egy oltóanyag-üvegcse tíz dózist tartalmaz, amit legtöbb tizenkét óra alatt fel kell használni, úgy szervezik a gyermekek oltását, hogy lehetőleg ne vesszen kárba vakcina – mondta Ágoston László. A megyei közegészségügyi igazgatóság honlapján (dspcovasna.ro) közzétett program szerint a hétvégén két háromszéki városban szombaton fogadják az oltakozásra érkezőket – Kézdivásárhelyen 8-14 óra között és Baróton 9 órától 13 óráig – , a másik két városban pedig vasárnap tart nyitva az oltási központ: Sepsiszentgyörgyön 8 órától 20 óráig, Kovásznán pedig 15-21 óra között oltanak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »