Hét palesztin tüntetők köztük két kiskorút lőttek le az izraeli katonák (videó)

Hét palesztin tüntetők köztük két kiskorút lőttek le az izraeli katonák (videó)

Mintegy 20 000 gázai vett részt pénteken a biztonsági kerítés mentén rendezett  tüntetéseken, számolt be az Izraeli Védelmi Erők Twitteren.

A palesztinok autógumikat égettek, Molotov-koktélokkal, kövekkel dobálták az izraeli csapatokat, akik könnygázzal  majd éles lőszerrel reagáltak. A tüntetések egyik helyszínén megjelent a Hamász parancsnoka, Yahya Sinwar is.

A Hamász irányítása alatt álló gázai egészségügyi minisztérium hét halottról, köztük egy 12 és egy 14 éves gyerekről számolt be. A sérültek száma legalább 560 ebből 90 éles lőszer okozta sebekkel szorult kezelésre.

A halottak közül eddig hármat azonosítottak: Nasser Mosabih (12), Mohammed al-Houm (14) és Iyad Al-Shaar (18).

Hírdetés

Az izraeli légierő drónokkal kétszer indított támadást, először a tüntetők ellen, majd a Hamasz egyik központját vették célba az övezet északi részén.

Izraeli katona nem sérült meg az incidensek során.

A Hazatérés Menete  tüntetések az elmúlt hetekben fokozódtak, a heti egyszeri alkalom szinte napi rendszerességű eseménnyé vált. A közvetett tűzszüneti tárgyalások stagnálása Izrael és a Hamász között, a Gázai övezet soha nem látott mélységbe süllyedő humanitárius helyzete, valamint a Palesztin Hatóság és a Hamász közötti megbékélési tárgyalások kudarca mind növelik a feszültséget.

Újkelet nyomán, Twitter


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »