Hét megyére is elsőfokú riasztást adtak ki az ónos eső miatt – ilyen idő lesz a hétvégén

Többnyire ködös, esős idő várható. Karácsony első napján viszont hidegfront érkezik, hózápor is lehet.

Pénteken alapvetően erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak rövid időre válhat szakadozottá a felhőzet. Estig csak helyenként, nagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, az Északi-középhegység térségében ónos szitálás, míg másutt legfeljebb szitálás fordulhat elő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli, délnyugati szél egyre többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Este erősen felhős vagy borult idő várható átmeneti felszakadozásokkal. Az éjszaka első felétől egyre többfelé várható csapadék: északkeleten eleinte vegyes halmazállapotú, majd ott is, mint másutt döntően eső. A déli, délkeleti szél nagy területen megerősödik északnyugaton néhol viharossá is fokozódhat. A késő esti -1, +6 fokról hajnalra -3, +5 fokig csökken a hőmérséklet.

Hírdetés

Péntekre Somogy, Vas és Zala megyére tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az ónos eső miatt pedig Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú riasztás van érvényben.

Szombat hajnalban már csak északkeleten lehet néhol gyenge fagy, napközben pedig 3-12 fok várható – írja az Időkép. A felhős, borongós időben többfelé kialakulhat eső, zápor, kezdetben északkeleten ónos eső, fagyott eső. Élénk, erős lesz a délnyugati szél.

Vasárnap marad az enyhe, többfelé szeles idő, de kevesebb helyen várható csapadék, többfelé hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A csúcshőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb.

Hétfőn kezdetben sokfelé várható eső, zápor, majd délután északnyugat felől megerősödő széllel hidegfront halad át fölöttünk, megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Napközben 4-9 fok várható. Karácsony első napján hidegebb, kissé szeles idő valószínű egy-egy hózáporral.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »