Hét megyére adtak ki figyelmeztetést

Napos, száraz idő várható, akár 35 fok is lehet.

Az ország nagy részén napos, száraz idő várható, főként a Dunántúlon fátyolfelhőkkel, majd késő délutántól, estétől a Kisalföldön és az Alpokalján megvastagszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Napközben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd az esti óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és helyenként megerősödik a szél. Zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 25 és 30, keletebbre 30 és 35 fok között alakul. Késő estére általában 21 és 26 fok közé hűl le a levegő, de északnyugaton, nyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén péntek éjfélig.

Hírdetés

Kánikula: a napi középhőmérséklet elsősorban a Tiszántúlon alakulhat 25 fok felett. Pénteken a nap utolsó óráiban az Alpokalján és a Kisalföldön kialakulhat esetleg egy-egy zivatar.

Fotó: OMSZ

Habár „igazi”, csapadékot hozó melegfront nem vonul át felettünk, az északnyugati területek kivételével a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt sokunk megérezheti a légkörben zajló változásokat. A leggyakoribb tünetek között a fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés és a vérnyomás-ingadozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbek is lehetünk a megszokottnál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »