Hernádi Zsolt kiadatásáról is beszélgetett Csányi Sándor és Márki-Zay Péter a találkozójukon

Hernádi Zsolt kiadatásáról is beszélgetett Csányi Sándor és Márki-Zay Péter a találkozójukon

Sok mindenről beszélgettek, szerinte az érdekelte elsősorban az OTP-vezért, hogy mik az Orbán Viktor leváltása utáni kormány tervei – mondta el Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Csányi Sándorral folytatott találkozójával kapcsolatban.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint nem politizált Csányi a beszélgetés közben, így a támogatásáról sem biztosította őt, mivel ez szóba sem került.

Hírdetés

Csányi arról viszont érdeklődött, hogy Márki-Zay támogatná Hernádi Zsolt kiadatását Horvátországnak, a miniszterelnök-jelölt azonban megnyugtatta, hogy szigorúan a jogállamiság alapján állnak, ártatlan embert és a magyar állampolgárokat a magyar államnak meg kell védenie. Ezzel kapcsolatban a hódmezővásárhelyi polgármester elmondása szerint nem volt olyan kérése Csányinak, hogy ne adassák ki Hernádi Zsoltot.

Márki-Zay szerint Csányi Sándor egy önálló intézmény, aki nem különösebben van kiszolgáltatva a Fidesznek, azonban véleménye szerint, ha Orbán Viktor szemet vet valamelyik tulajdonára, akkor lehet, hogy Bige Lászlóhoz hasonlóan ő is konfliktusba kerül a kormánnyal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »