Hengereltek Dzsudzsákék Ausztriában

Hengereltek Dzsudzsákék Ausztriában

A vasszigoráról ismert Bernd Storck szövetségi kapitány jóindulatú mosollyal nyugtázta a tanítványai felé megnyilvánuló szeretetet Karintiában. Jóval az edzőmeccs előtt rajongó gyereksereg hatotta meg a kapitányt a hetedosztályú osztrák csapat pályáján. Nem tudni, az eredmény tartását gyakoroltatta vagy az Elefántcsontpart elleni meccsre tartalékolt a kapitány az U21-es válogatott ellen.

Árván lógó libegő látványa fogadja a látogatót Bad Kleinkirchheimben. Májushoz képest kifejezetten hideg van, kilenc fokot mutat a hőmérő. Kevés a járókelő, egy úton halad az autóforgalom, jobb-, és balkéz felől az Alpok hófödte csúcsai vonzzák a szemet. Rend van és nyugalom, már-már értelmezhetetlen a csend.

Bad Kleinkirchen július 3-án gasztronómiai fesztivál várja a látogatókat. Az erről szóló híradást az 1800 fős falu határában közlik a vendégekkel. Ekkor már biztosan nem fog itt időzni a magyar válogatott. Legvérmesebb reményeink szerint éppen az evés közben megjött étvágyukat csillapíthatják Böde Dánielék a franciaországi Európa-bajnokságon. Persze az is lehet, hogy annyira beleszeretnek a futballisták az osztrák fürdőfaluba, hogy később visszatérnek az edzőtábor helyszínére.

Köztudott, hogy a negyvennégy év után újra Eb-szereplő magyar labdarúgó válogatott Ausztria ellen mutatkozik be a nyári nagy tornán. A helyzet pikantériája, egyben Bernd Storck szövetségi kapitány bölcs döntése, hogy a telki monotóniát megszakítva Ausztriában készülnek a labdarúgók. Kedden foglalták el helyüket a zömmel az NB I-ben szereplő játékosok, a Katarban futballozó Németh Krisztián szerdán csatlakozott a többiekhez. Tegnap edzőmérkőzést játszott a felnőttválogatott az U21-es csapat ellen.
Ekkora érdeklődésre még Bernd Storck sem számított. A Pestszentimrei Sport Klub és a pestszentlőrinci Gloriett futballista palántai lepték el az edzőpálya falelátóit. A gyerekek Wolfsbergben vesznek részt labdarúgótornán a következő napokban, így kézenfekvő volt, hogy meglátogassák a csapatot és hosszú perceken keresztül fényképezkedjenek a sérüléssel bajlódó Elek Ákossal és Németh Krisztiánnal. Később a bemelegítés minden gyakorlatát kommentálták a fiatalok.

„Az a Juhász, aki ott passzolt, te is láttad?” vagy a „Hajrá, ballábasok!” hallatszott a lelátóról. Az öt órára meghirdetett edzőmeccs előtt háromnegyed órával Bernd Storck szövetségi kapitány egy kedves mosolyt is eleresztett a vele szemben jövő újságírók és a gyerekek felé. A válogatott szakmai stábja mindenre figyelt, így arra is, nehogy kiderüljön, melyik magyar milyen mezszámban játszik. Így a „félhivatalos” összeállítást tartalmazó lapra nem került fel a játékosok mezszáma.

A válogatott a Király – Fiola, Juhász, Korcsmár, Korhut – Bese, Pintér, Vida, Sallai – Nagy Á. – Lencse összeállításban kezdett és egy félidő alatt négy gólt rámolt az U21-esek kapujába. Pintér Ádám, Lencse László és Korcsmár Zsolt mellett Sallai Roland szerzett gólt. A másik oldalon Prosszer Dániel a felső lécre bombázott egy tizenegyest. A második félidőben a kapitány bevetette Dibusz Dénest, Kocsis Gergőt, Böde Dánielt és Gera Dánielt. Nem tudni, hogy az eredmény tartását modellezte a válogatott vagy már az Elefántcsontpart elleni mérkőzésre tartalékolt, mindenesetre elmaradtak a további gólok.

A találkozó után Bernd Storck elégedetten értékelte a látottakat. Szombaton további edzések várhatók, a keret „vidám vasárnapra” ébredhet, ekkor érkezhet meg a többiekhez Gera Zoltán, aki eddig pihenőt kapott a kapitánytól. Az edzőtábor szerdán zárul, szombaton Elefántcsontpart elleni edzőmeccs, majd a Németország elleni főpróba következik. Június 14-én Ausztria ellen mutatkozik be a magyar válogatott az Európa-bajnokságon.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »