Helyszínt vált idén a Tabakó fesztivál

Helyszínt vált idén a Tabakó fesztivál

Sepsi Tabakó – Arena Edition néven zajlik idén augusztus 29–31. között a népszerű sepsiszentgyörgyi fesztivál, miután a korábbi helyszínen, az egykori dohánygyárnál munkálatok kezdődnek – tájékoztattak tegnap a szervezők. Mint írták, a fesztiválozók által kedvelt épület és udvara a felújítás idejére zárva lesz a nagyközönség előtt.

Erdei Anita, a Sepsi Tabakó Festival főszervezője úgy fogalmazott, meglepetésként érte őket a hír, hogy idén nem tarthatják meg a népszerű eseményt a megszokott helyszínen, ennek ellenére a fesztivál nem marad el, és hosszas egyeztetés nyomán úgy döntöttek, hogy ideiglenesen a Sepsi Arénához költöztetik a programokat. A helyszínváltást az ideiglenes névválasztással is jelzik.

Hírdetés

Hosszú felújítási és újragondolási időszak következik a cigarettagyár történetében, idővel  a teljes épületegyüttest rehabilitáljuk – közölte Ambrus Fruzsina alpolgármester. Emlékeztetett: amikor az önkormányzat megvásárolta az egykori dohánygyárat, az volt a célkitűzés, hogy ott minden korosztályt megszólító, minőségi szórakozásra, tanulásra lehetőséget biztosító teret, egy „minivárost” hozzanak  létre. Megkezdődött az elképzelések megvalósítása, így az egykori gyárépület és udvara pillanatnyilag nem tud egy Tabakó méretű rendezvényt befogadni. „Mindezektől függetlenül nem szeretnénk, ha megállna az élet a gyárnál ebben az időszakban sem, csupán újra kell méreteznünk és gondolnunk az oda szervezett tevékenységeinket. Mindenképpen fontos, hogy a Tabakó fesztivált hosszú távon a gyárépület részeként képzeljük el” – nyomatéko­sította.

A szervezők megerősítették, csupán a fesztivál helyszíne változik, a már korábban bejelentett fellépők, a kulturális kínálat továbbra is a régi. Az idei Tabakón Inna, Dj Antoine, a Carla’s Dreams mellett fellép Dirty Nano, a Margaret Island, ByeAlex és a Slepp, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Wellhello is. Erdei Anita elmondta, a szervezőcsapat azon dolgozik, hogy a korábbi kiadásokhoz hasonló élményt biztosítsák a fesztiválozóknak az új helyszínen, illetve megszervezzék gyors és zökkenőmentes szállításukat az Arénához. Utóbbi kapcsán megjegyezte, az új helyszínen kevesebb lakót zavar közvetlenül a zaj, így az éjszakai bulik is tovább tarthatnak.

Nem változnak a jegyárak sem, mint azt a szervezők közölték, a heti belépő 229, a VIP Pass pedig 329 lejbe kerül, mindkettő beszerezhető a tabako.ro oldalán.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »