Helyi lakosok és migránsok tűztek össze Róma külvárosában

Helyi lakosok és migránsok tűztek össze Róma külvárosában

Róma. Egy eritreai férfit megkéseltek szerdára virradó éjszaka Róma külvárosában az ott található migránstábor lakói és a helyiek közötti összetûzésben. A tábort a rendõrség felügyeli.

A negyven éves afrikai férfit a veséjén szúrták meg, nincs életveszélyben. A késelés Róma külvárosában, a Tiburtino-negyedben történt, ahol a Vöröskereszt üzemeltet befogadó központot többségében eritreai, szudáni és szomáliai menedékkérõk számára. A tábor nyitott, a bevándorlók  elhagyhatják azt.  

A római ügyészség vizsgálatot indított a történtek tisztázására. A beszámolók ellentmondásosak, az egyértelmû azonban, hogy a tábor lakói és a tábor közelében élõ olaszok az utcán összeszólalkoztak és a vita tettlegességig fajult. Egyes szemtanúk szerint az eritreai kövekkel dobált meg római fiatalokat, akik rokonaikat hívták segítségül, és a verekedésben szúrták meg a férfit.  

Hírdetés

Más szemtanúk szerint helyi lakosok és migránsok csoportja csapott össze, utóbbiak üvegekkel és botokkal felfegyverkezve. Egy olasz nõ azt állította, a migránsok túszul ejtették és órákig tartották fogva a táborban. A Vöröskereszt illetékesei azt állítják, hogy a tábor területén ilyesmi nem történt.

A külvárosi negyedben a tábort reggel óta az olasz rendõrség õrzi. A helyi olaszok a tábor közelében kisebb csoportokban  tiltakoztak a migránsközpont ellen. A sajtónak azt nyilatkozták, hogy a tábor lakói a biztonságot veszélyeztetik.

Szerintük nem kizárólag menedékkérõk, hanem illegális bevándorlók is  tartózkodnak a táborban.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »