HELYES!

HELYES!

„Hét év letöltendő helyett másodfokon másfél évet kapott a fagyállós gazda, azt is felfüggesztve

A vácszentlászlói V. László még 2013-ban megelégelte, hogy dézsmálják a meggyborát, ezért a bort mérgező fagyálló folyadékra cserélte. Egy ember, aki lopott és ivott belőle, meghalt, további öt ember kórházba került.

V. Lászlót tavaly novemberben a Budapest Környéki Törvényszék emberölésben bűnösnek találta, és hétéves börtönbüntetésre ítélte.

Hírdetés

V. László fellebbezett az ítélet ellen, amit még az ügyészség is túl súlyosnak talált.

A Fővárosi ítélőtábla ma halált okozó testi sértés miatt másodfokon másfél éves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte V. Lászlót. A közügyektől nem tiltották el.” (444) 

Bizony. Mert vegyük végre tudomásul: a saját pincémben azt és úgy tartok, amit és ahogy akarok. Ha a meggyboros pitlibe teszem a fagyállót, akkor a meggyboros pitlibe teszem a fagyállót. És ha a pincémben tartom a pitbullt, akkor a pincémben tartom a pitbullt.

Ha pedig valaki betör oda, akkor sajnos viselnie kell a következményeket.

Ez van. Az ítélet így helyes. Bár a halált okozó testi sértés is alapos és erős túlzás. Ahhoz ugyanis valami szándékosat, tevőlegeset kell tenni. Hogy mit tartok a pincémben és miben, nem tartozik a testi sértés körébe. Úgy van ez, hogyha valaki nagy okosan lehugyozza a vasúti átjáróról a magas feszültségű vezetéket, és agyonüti az áram, akkor sem veszik elő sem a MÁV-ot, sem az Elektromos Műveket halált okozó testi sértésért.

Nem kell betörni és nem kell meginni a fagyállót. Nem olyan bonyolult ez.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »